Dunca s-a împrumutat la Borcean cu un „obiect de lux”

Aparatul RT-PCR de la Caransebeș, pentru care forul județean a plătit circa 285 de mii de lei, nu a fost folosit niciodată, din cauza reactivilor prea scumpi, pe care al doilea spital al județului nu și i-a permis. Și cum aparatul de la Spitalul Județean Reșița s-a defectat recent, s-a apelat la cel de la Caransebeș, în urma unei înțelegeri între președintele Romeo Dunca și primarul Felix Borcean.

„Noi le-am împrumutat la Reșița vechiul RT-PCR pe care l-am primit de la Consiliul Județean, li s-a defectat și nu mai funcționează aparatul lor de analize la spital. E necesară o investiție destul de mare și pentru ei acolo, domnul președinte Romeo Dunca a zis că vor susține această investiție (cu reactivii -n.r.). E treaba lor dacă dumnealor doresc să utilizeze acest aparat, noi nu ni l-am putut permite tocmai din acest motiv, l-am primit, dar a fost ca un obiect de lux de care nu ne-am atins. Cred că nu va fi o sincopă prea mare în activitatea de analize în județul nostru”, a explicat primarul Caransebeșului.

Cât despre al doilea RT-PCR aflat la spitalul din Caransebeș, ca urmare a unei donații din partea unui medic din Timișoara, aparatul nu poate fi instalat încă, chiar dacă municipalitatea a investit peste 50 de mii de lei pentru a-l pune la dispoziția celor care doresc să se testeze de Covid. „Am primit între timp un RT-PCR de la Timișoara și am făcut o investiție de vreo 50 de mii de lei pentru a-l pune în funcțiune. A fost o comisie, a studiat, a recomandat să se mai modifice niște încăperi pe acolo, mai trebuie făcută o cameră, probabil că va mai întârzia”, a mai adăugat Felix Borcean.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/dunca-s-a-imprumutat-la-borcean-cu-un-obiect-de-lux/2382282/