După 10 ani, stația de epurare de la Jupa a devenit funcțională

„L-am rugat pe directorul de la AquaCaraș să nu se mai uite la litigii și la cine este de vină și cine trebuia să facă, având în vedere că nu a fost o investiție atât de mare, în jur de 100 de mii de lei, am făcut-o noi, urmând să ne socotim. Important era să se rezolve problema pentru că nevoile oamenilor sunt mai importante, dacă era o sumă pe care nu o puteam acoperi, sigur, dar așa, un pic de lucru, un pic de bănuți, am terminat treaba și gata, nu a fost nevoie de o sumă enormă ca să punem la punct stația de epurare de la Jupa. Nu mai trebuie cu vidanja toată ziua, nu se mai ceartă în instanță cine plătește, cine o fost de vină, oamenii merg, trag apa și merge”,  a spus Dunca, prezent la Jupa alături de vicele Marius Isac, șeful de la AquaCaraș, Gheorghe Filipescu, primarul Felix Borcean, viceprimarul Bebe Pasere, city managerul Florin Bogdea și alți oficiali.

În contrapartidă cu vestea bună de astăzi, primarul Felix Borcean a promis că, în prima jumătate a acestui an, municipalitatea va realiza cele două drumuri de acces către stațiile de epurare din Jupa și Caransebeș. „Am reușit în sfârșit, după lupte seculare, să fim în regulă și cu această stație care are un debit de 50 de metri cubi pe oră, suficient pentru preluarea întregii cantități de canal din Jupa. Mă bucur că suntem în regulă și în ceea ce privește mediul, este benefică și pentru râul Timiș, atât de greu încercat în acești ani, cu toate deversările. Și drumul către această stație este o prioritate, la fel ca și drumul spre stația din Caransebeș și în prima jumătate a acestui an vor fi finalizate și aceste obiective”, a precizat și primarul Felix Borcean.

Acesta a mai adăugat că speră ca în scurt timp să se finalizeze și uzina nouă de apă a Caransebeșului, pentru ca locuitorii municipiului să beneficieze de o apă cu adevărat potabilă.

JCS-R.M.