Investigația de bronhoscopie, o premieră pentru spitalul caransebeșean, a fost realizată de medicul specialist în chirurgie toracică Brândușa Laitin. „Am efectuat astăzi (ieri n.r.), 4 mai, pentru prima dată o investigație non-invazivă cu bronhoscopul, unui pacient de 53 de ani, sub anestezie locală pentru a vizualiza arborele traheo–bronșic. Pacientul a fost trimis de medicul specialist pneumolog care, în urma investigației de imagistică, a observat câteva pete pe plămân. Investigația arată dacă apar modifică la nivelul mucoasei bronșice, pacientul fiind un caz fericit fără formațiuni tumorale și fără secreții mucopurulente”, a precizat medicul specialist Brândușa Laitin, care a terminat rezidențiatul la Timișoara, iar după doi ani de muncă pe perioada pandemiei la Caransebeș s-a specializat și în bronhoscopie la București.
Potrivit acesteia, cele mai multe afecțiuni sunt post Covid, de pacienți cu pneumotorax, care prezintă aer în cavitatea pleurală, ceea ce face să fie nevoie de intervenție chirurgicală de montare a unui tub de dren pentru expansionarea plămânului. „Pacienți pot beneficia de astfel de intervenții, la recomandarea medicului specialist, pneumolog sau chirurg toracic. Intervenția se face în sala de operații cu asistență de pe ATI în caz se se investighează sub anestezie generală, în funcție de cum suportă pacienții”, a adăugat medicul Brândușa Laitin.
Pentru consult de specialitate, persoanele cu afecțiuni la plămâni pot veni și în ambulatoriul SMUC, acolo unde medicul Brândușa Laitin are program de consultații în fiecare zi, între orele 8 și 12.
JCS-R.M.
Sursa: https://caon.ro/dupa-3-ani-bronhoscopul-de-la-caransebes-si-a-gasit-si-medicul/2396038/
Un gând despre “După 3 ani, bronhoscopul de la Caransebeș și-a găsit și medicul”