După șase licitații, „Ruinele“ și-au găsit în sfârșit „nașul“

Au fost nu mai puțin de 6 licitații, abia la ultima găsindu-se o firmă interesată de ruine. Una din Timișoara, care s-a ocupat și de zona centrală a capitalei Banatului, după cum ne-a precizat city managerul Florin Bogdea: „Dl primar a semnat contractul cu firma care se va ocupa de ruine. Au fost cinci licitații, de abia la a șasea a venit o firmă, este o firmă din Timișoara și s-a ocupat și de centrul Timișoarei, sunt oameni serioși, cu expertiză, par serioși. Au prin contract 18 luni, dar ne-au promis că vor realiza lucrarea în 12 luni. Era acel proiect futurist de la început, acoperit, în momentul de față, după avizul de la Cultură, s-a diminuat oarecum proiectul, de la 4 milioane la 1,3 milioane de lei. Va fi travertin între ruine, iluminat discret, se va putea intra printre ruine și va fi amenajată și peisagistic zona, cu spații verzi, cu panouri de informare”.

Primarul Felix Borcean a răsuflat ușurat după semnarea contractului, asta în condițiile în care în urmă cu doar câteva săptămâni avea mari temeri că nici la a șasea licitație nu se va găsi un constructor interesat. „Suntem de nici nu mai știu câți ani cu acest proiect, am stagnat. S-a dorit ca proiectul să nu fie unul invaziv, așa cum era inițial, predominat va fi din lemn și piatră, astea sunt materialele care domină, va fi și un lift care să faciliteze accesul persoanelor cu handicap. Va avea un aspect demn de zona centrală”, a dat asigurări și edilul Caransebeșului.

Cum autorizația de construcție a fost deja eliberată de primărie, urmează ca firma timișoreană să înceapă organizarea de șantier și să treacă la treabă…

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/dupa-sase-licitatii-ruinele-si-au-gasit-in-sfarsit-nasul/2397941/