Educatie prin sport, pasiune si performanta

Educatie prin sport, pasiune si performanta

CARANSEBEŞ – Secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar Caransebeș, bilanț apreciabil în 2013.

Una dintre structurile clubului ce continuă să scrie istorie pentru sportul caransebeșean este cea de atletism. An de an, de cel puțin două decenii, sportivii și-au completat vitrina cu trofee cu tot mai multe medalii, de la copii până la nivel de seniori. Iar secretul acestei constanțe l-a reprezentat și îl reprezintă perseverența și profesionalismul cadrelor, instructori și antrenori, talentul, pasiunea și dorința de afirmare ale atleților. Cu alte cuvinte, meritul revine, în principal, profesorului Cristian Dragomir, șeful de catedră, care, alături de mai tinerii săi colegi, foști şi elevi ai lui, Iuliana și Marian Enache și Luminița Hamat, au scris, cum spuneam, paginile istoriei mai recente a secției de profil. Nu întâmplător, prof. Dragomir a fost nominalizat, o bună perioadă de timp, și antrenor federal.

Rodul muncii lor a fost unul bogat și în anul 2013, fiind contabilizate nu mai puțin de 40 de medalii, de toate culorile, individuale și cu ștafetele, la campionatele naționale și Cupa României de copii și juniori, în sală și în aer liber. Liderul tinerilor atleți a fost Loredana Cimpoieru, cu două medalii de aur, una de argint și trei de bronz, la nivel de junioare 3. Iar lista performerilor este destul de lungă: Nicoleta Cimpoieru, Cristina Peia, Cornelia Peia, Cristina Galescu, Sebastian Scheușan, Andrei Mirea, Karina Tămășilă, Yasmina Tămășilă, Roxana Cârpaci, Nadine Dan, Andreea Irimia, Adina Chirilă, Ioan Dragomir,Cristian Bălan, Flaviu deteșan, Denisa Ludica, Lucian Achim, Hanni Brecica, Bianca Gai, Karina Nițu.

În plus, pe lângă aceste clasări pe podium, atleții de la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș au mai avut și 33 de prezențe în primii opt, to la fazele finale ale competițiilor naționale.

„Sigur, aceste rezultate ne onorează, mai ales că avem continuitate și în ceea ce privește grupele de vârstă, a precizat prof. Cristian Dragomir. Avem o echipă tehnică alcătuită din foști sportivi de performanță, care au dorit să rămână în familia atletismului caransebeșean. Sunt pasionați, ceea ce este foarte important, dornici să se perfecționeze permanent. Chiar dacă o anumită perioadă de timp am desfășurat o activitate în cadrul federației, și am fost mai mult plecat la București, am avut o relație de colaborare foarte bună”.

Și, încă ceva, Loredana și Nicoleta Cimpoieru, Cristina Peia și Cristina Galescu au început în forță anul 2014, câștigând proba de ștafetă de 4×2 tururi junioare 3 a „Cupei Olimpia”, de la București.

Adrian Roman

Sursa: http://www.caon.ro/