Elvetienii vor sa cucereasca Gugulania

Elvetienii vor sa cucereasca Gugulania

Firma elveţiană Globernica intenţionează de deschidă la Caransebeş o fabrică de peleţi.

Reprezentanţii producătorului elveţian Globernica se află de câteva zile în Caransebeş, unde discută cu oficialii administraţiei locale demararea unei investiţii de 40 de milioane de euro în capitala gugulanilor. Este vorba despre o fabrică de peleţi care ar urma să fie construită pe una din cele trei locaţii propuse de municipalitate, producţia fiind destinată exportului dar şi de o centrală termică pe biomasă, elveţienii fiind preocupaţi şi de protejarea mediului înconjurător.

„Conceptul nostru nu este doar de a tăia pădurea ci şi de a reîmpăduri imediat“, a explicat reprezentantul Globernica, Tilman Butz.

Primarul Marcel Vela crede că o astfel de investiţie, pe o suprafaţă de 10 hectare, ar fi extrem de importantă pentru întreaga zonă, atât din punct de vedere al locurilor de muncă, al impozitelor şi taxelor locale şi ar duce renumele economic al Caransebeşului în întreaga lume. „După AWS şi TMD Friction, iată că un alt important investitor străin,Globernica, se arată interesat de Caransebeş. Am propus mai multe locaţii, lângă Schitul Sfântul Pantelimon, lângă Caromet şi vizavi de amplasamentul TMD, lângă centura de ocolire. Sper ca măcar una din cele trei zone să convină investitorului eleveţian, astfel încât să putem anunţa demararea unei afaceri de anvergură nu doar locală ci naţională, pentru că valoarea totală se ridică la aproape 40 de milioane de euro“, a precizat edilul-şef.

Lidia Almăjanu