Episcopul Lucian: Să-l rugăm pe Mântuitorul să spulbere pentru totdeauna această molimă!

Spre deosebire de anul trecut, când slujba de Înviere a avut loc pe treptele catedralei, dar fără public, de data aceasta episcopul Caransebeșului, PSS Lucian, s-a aflat față în față cu credincioșii și le-a adresat îndemnul „Veniți de primiți Lumina”, în bătăile clopotelor. Chiar dacă s-au purtat măști de protecție, de distanțare socială nu prea a fost vorba, credincioșii înghesuindu-se pe treptele catedralei, care a fost înconjurată apoi de soborul de preoți și de sutele de oameni prezenți.

„Hristos a Înviat! Întâi de toate se cuvine să-I mulțumim bunului Dumnezeu, căci, iată, în acest an suntem împreună, în număr mare, în noaptea sfântă a Învierii. Putem să ne bucurăm iarăși împreună, aceasta este normalitatea după care tânjim. Insistent trebuie să-l rugăm pe Mântuitorul înviat din morți să spulbere pentru totdeauna această molimă care ne-a ținut închiși mai bine de un an de zile. Hristos cel înviat din morți este doctorul suprem al sufletelor și al trupurilor noastre, izvorul vieții și nemuririi, izvorul tămăduirii noastre. Haideți să nu mai lăsăm bisericile abandonate și goale! Haideți să nu mai fim indiferenți, haideți să fim împreună, căci în mijlocul nostru este Hristos […] Să aveți cu toții sărbători binecuvântate, iubiți frați și surori, și o săptămână luminată”, au fost câteva din cuvintele episcopului Lucian pentru credincioșii aflați în centrul Caransebeșului.

Oamenii au primit apoi pâinea sfințită și vinul, care reprezintă trupul și sângele Domnului, și s-au îndreptat spre case cu Lumina Sfântă a Învierii.

JCS-N.C.

 

Sursa: https://caon.ro/episcopul-lucian-sa-l-rugam-pe-mantuitorul-sa-spulbere-pentru-totdeauna-aceasta-molima/2384976/