FC Caransebes a parasit Cupa Romaniei cu capul sus

FC Caransebes a parasit Cupa Romaniei cu capul sus

CARANSEBEŞ – Gugulanii au pierdut la limită, în optimile de finală, cu CSU Craiova, 1-2, după un joc care a strâns în Municipalul din Parcul Teiuș aproape 2.500 de spectatori.

Deși veneau ca favoriți pe Timiș și Sebeș, oltenii au avut o partidă dificilă, elevii lui Sorin Bălu luptând literalmente până la ultima fază.CSU Craiova a deschis scorul în minutul 20, printr-un autogol al lui Goșa, căpitanul caransebeșenilor, care a deviat în proprie poartă un șut al lui Ferfelea.

Gazdele nu au dezarmat iar 5 minute mai târziu Negoescu a insistat la o minge în careul oltean, aceasta a ajuns la Lupu, care din careul mic a trimis cu latul în poartă. 1-1, scor cu care dealtfel s-a intrat și la cabine. În partea a doua, oltenii, cu Sorin Cârțu foarte vulcanic la marginea terenului, au dominat jocul și și-au creat câteva ocazii importante, doar paradele lui Coca făcând ca tabela să rămână neschimbată.

sorin-cartu

A venit și minutul 69, când arbitrul Balaci, cu o prestație slabă de-a lungul întregii partide, i-a acordat foarte ușor cel de-al doilea cartonaș galben lui Lupu, care a fost, astfel, eliminat. Cu un om mai puțin, gugulanii nu au rezistat și au încasat aproape imediat golul al doilea: șut Ferfelea din 18 metri, fără replică din partea lui Coca.

Câteva minute mai târziu, caransebeșenii au rămas în doar 8 jucători de câmp. Suru s-a accidentat grav și nu a mai putut continua partida, gazdele efectând deja toate schimbările. Chiar și așa, gugulanii puteau trimite meciul în prelungiri dacă Manea, unul din cei mai buni jucători de pe teren, nu rata o ocazie cum rar se poate vedea pe un stadion de fotbal. La o eroare a apărării oltene, fundașul gazdelor a urmărit o minge în careul de 16 metri, a driblat și portarul însă a încercat un dribling în plus în loc să trimită balonul în poarta aproape goală, fiind blocat în extremis. S-a terminat 1-2, cu întreg stadionul aplaudând în picioare efortul și jocul gugulanilor.

fc-caransebes1

Un meci specific de Cupă, în care am încercat să ne ridicăm la nivelul Craiovei, cu doi oameni mai puțin am avut o situație uriașă de a marca, însă chiar dacă trimiteam meciul în prelungiri sunt convins că, până la urmă, Craiova s-ar fi impus, cu doi oameni în plus. Am arătat publicului nostru superb, în fața căruia trebuie să ne scoatem pălăria, că avem dorință să câștigăm. Despre arbitraj, ce să zic, dacă mă apuc să vorbesc s-ar putea să nu mai am bani să iau Pampers la copilul meu, nu am bani de dat pe la comisii. A acordat foarte ușor al doilea galben pentru Lupu însă nu arbitrii ne-au pierdut jocul de astăzi, Craiova a fost mai bună”, a spus tehnicianul caransebeșenilor, Sorin Bălu.

fc-caransebes2

„Ne-am atins obiectivul, am folosit mai mulți jucători care jucaseră mai puțin. A fost un joc cu emoții, chiar mari pe final, dar de asta e și foarte frumoasă Cupa României. Sincer, nu ne-am așteptat ca gazdele să ne pună atâtea probleme, chiar vreau să-i felicit pentru că și atunci când au rămas în inferioritate numerică au făcut un joc tactic foarte bun”, a precizat și unul din cei doi antrenori ai Craiovei, fostul internațional Emil Săndoi.

Sursa: http://www.caon.ro/fc-caransebes-a-parasit-cupa-romaniei-cu-capul-sus/1460854