FC Caransebes a promovat in Liga a II-a

FC Caransebes a promovat in Liga a II-a

CARANSEBEŞ – Bucurie imensă vineri seara la Caransebeș după o nouă promovare reușită de sportul din capitala gugulanilor. Dacă la începutul lunii mai voleiul aducea prima performanță prin promovarea în elită, acum a venit randul fotbaliștilor de la FC Caransebeş, care au învins Pandurii II Tg. Jiu cu scorul de 3-2 (2-0).

 Galerie foto

Aceștia au dat examenul decisiv pentru Liga a II-a în fața a peste 2.000 de suporteri, care i-au susținut frenetic și au trecut de la extaz la agonie și din nou la extaz în doar câteva zeci de minute.

Prima repriză a fost una controlată de gazde care au deschis repede scorul, după doar 3 minute, prin șutul senzaațional al lui Artean, care l-a lăsat fără replică pe portarul celor de la Pandurii II. În prelungirile primei reprize, gazdele și-au dublat avantajul prin Suru, care a transformat un penalty printr-o scăriță de mare efect. Oaspeții au ieșit însă de la cabine mult mai montați și in doar 5 minute au reușit să egaleze. Mai intâi, Constantin a trimis în vinclu dintr-o lovitură liberă pentru ca aproape imediat Dănăricu să transforme o lovitură de la 11 metri.

Jucătorii lui Sorin Gheju și-au păstrat însă calmul iar în minutul 78 răbdarea avea să le fie răsplătită. Cosmin Negoescu a urmărit o pasă în adâncime și cu toată opoziția portarului Negrilă a trimis în plasă și a declanșat fiesta în tribune. Ultimele minute au fost trăite de un întreg stadion la cote maxime iar fluierul final a declanșat sărbătoarea pe gazon, unde a curs șampania, dar și în tribune.

fc-caransebes

„Era 22 iunie 2013 când ne-am dat acordul să ne implicăm, aproape un an de zile a fost o muncă asiduă, știți și voi unde era fotbalul din Caransebeș acum un an, îmi aduc aminte ultimul meci cu Motru, fără echipament, retrogradați și plini de datorii. A fost ambiția noastră și vreau să-i mulțumesc d-lui primar Vela pentru că fără dânsul nu am fi putut realiza această mare performanță. Sunt fericit pentru orașul în care m-am născut, am crescut și am început fotbalul, am văzut atâta lume fericită astăzi la stadion și de fapt asta este ceea ce mi-am dorit. Le mulțumesc domnilor Artimon și Rotariu care au avut un mare merit în promovare, lui Sorin Boiangiu pentru nopțile nedormite și implicarea totală în bunul mers al echipei, vreau să mă felicit și pe mine pentru că mi-am ales echipa potrivită, dar în primul rând jucătorii”, a spus Dan Alexa, completat și de managerul clubului, Sorin Boiangiu: „este poate cea mai frumoasă zi din viața mea, ni s-a îndeplinit un vis, ni s-a încununat munca depusă. Mulțumesc tuturor, presei, galeriei, jucătorilor, staffului tehnic, totul e bine când se termină cu bine”. Bucurie enormă și pentru autorul golului promovării, Cosmin Negoescu.

car

„Golul de azi înseamnă pentru mine enorm, în retur am trecut printr-o perioadă mai dificilă, nu știu ce s-a întâmplat pe plan profesional, nu am avut randamentul din tur, le mulțumesc antrenorilor și colegilor, suporterilor, familiei care a fost lângă mine. Mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să marchez golul promovării, e un sentiment minunat”, a spus atacantul intrat după pauză.

Chiar dacă n-a asistat la partidă, fiind plecat într-o delegație oficială în Cehia, primarul Marcel Vela a aflat de promovarea echipei susținute de municipalitate și de Dan Alexa. „Am visat cu ochii deschiși și acum sunt fericit. Am sperat, am luptat și am reușit. Calificarea aceasta este o lecție de viață despre cei care cad și apoi știu și au puterea să se ridice. Le mulțumesc lui Dan Alexa și Sorin Boiangiu, lui Alin Artimon și Iosif Rotariu, băieților care nu au renunțat la acest vis, extraordinarei galerii, microbiștilor fideli și optimiști și, evident, colegilor consilieri locali care m-au susținut în acest demers”, a declarat Vela pentru JCS.

Sursa: http://www.caon.ro/