Felix Borcean: „Activitatea de taximetrie este prosperă în Caransebeș!”

Primăria Caransebeș a suspendat 10 autorizații taxi emise pentru transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, ca urmare a depășirii vechimii autoturismelor pentru care au fost atribuite autorizațiile taxi.

Pentru că a fost Pandemie și taximetriștii nu au putut să realizeze veniturile pentru noi investiții în mașini, reprezentanta unei firme de taxi a venit în fața consilierilor locali cu rugămintea să prelungească cu câteva luni vechimea mașinilor taxi pentru că altfel ele sunt retrase din circulație și au de suferit.

Concluzia consilierilor a fost că dacă vin cu o solicitare fermă în care taximetriștii dovedesc să au început procedura de achiziție de mașini noi, atunci ei sunt de acord, însă totul ține de Compartimentul Autorizări, Control Comercial.

Precizăm că în baza regulamentului aprobat în Consiliul Local taximetriștii pot folosi o mașină pentru această activitate timp de 10 ani, după care trebuie reînnoit parcul auto al firmei de taxi pentru că altfel se retrage autorizația de funcționare.

Potrivit primarului Felix Borcean, la Caransebeș numărul taxiurilor ar trebui să fie mai mic de 80, conform recensământului populației, în schimb la ora actuală sunt autorizate peste 240 de taxiuri.

Pandemia ar fi trebuit și în domeniul acesta să regleze piața, dar se pare că numărul de taximetriști nu a scăzut asta înseamnă că activitatea este profitabilă la nivelul municipiului, deci nu știu cum aș putea eu interveni să-i ajut din moment ce activitatea este prosperă”, a menționat Felix Borcean.

Sursa: 01