Femeile din judet au un mamograf modern

Femeile din judet au un mamograf modern

CARANSEBEŞ – Aparatul de ultimă generație achiziționat de municipalitatea din Caransebeș pentru Spitalul Municipal de Urgență a intrat de joi în teste.

Mamograful a fost amplasat în secția de Radiologie, care a fost modernizată special pentru instalarea mai multor echipamente ultraperformante în radiologia și imagistica medicală.

Mamograful pe care l-am achiziționat cu fonduri europene va avea un rol extrem de important în detecția precoce a cancerului de sân și va ajuta foarte multe femei din întreaga zonă a Banatului și nu numai”, a precizat primarul Marcel Vela.

Mamograful se comportă perfect, este tehnică medicală cum în puține locuri din România se găsește, este foarte ușor de manipulat și ușurează extrem de mult munca medicului și a asistentelor. Sper ca în câteva luni să obținem și avizul CNCAN fără de care aparatul nu poate funcționa. Odată primit acest aviz, vom putea face mamografii de foarte mare calitate și în Caransebeș, acum suntem doar în faza investigațiilor de testare”, a declarat și șeful secției de Radiologie, doctorul Călin Grozăvescu.

Potrivit ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului erau la finele anului trecut 1.437 de pacienți cu cancer de sân, această boală ocupând primul loc la incidența celor peste 7.500 de cazuri de cancer înregistrate în Caraș-Severin.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/