Festivalul Crestin al Romilor din Banat, la Caransebes

Festivalul Crestin al Romilor din Banat, la Caransebes

Evenimentul s-a desfășurat vineri, 12 octombrie, la Muzeul Regimentului de Graniță și Etnografie din municipiul de pe Sebeș și Timiș și a fost organizat de catre Primăria Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru“ și Centrul Creștin European al Romilor din România, Euroregiunea Banat, condus de președintele Rudolf Stancu.

Galerie foto

Au fost prezentate pe scenă cântece creștine și tradiționale de către formațiile Cristocentric, Nemia, Emaus și Leviții. Înainte de spectacol, reprezentanții romilor din județeleCaraș-Severin, Timiș și Arad au participat în Aula „1 Decembrie 1918“ a Primăriei Caransebeş la o întâlnire cu candidații USL desemnați pentru alegerile din 9 decembrie – Iosif Secășan și Aurel Duruț pentru Senat și Tudorița Nicula, Ion Mocioalcă, Valentin Rusu și Ion Tabugan pentru Camera Deputaților, doar liberalul Dan Laurenţiu Tocuţ nefiind prezent deoarece este în convalescență. Acestora li s-au alăturat fostul europarlamentar Dinu Bulzesc și vicepreședintele Consiliului Județean Caraş-Severin, Ilie Iova.

Moderatorul întâlnirii, primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, a declarat că „astfel de întalniri vor fi mediate periodic între parlamentari și cetățenii de diferite etnii și confesiuni, deoarece este importantă responsabilitatea civică și prezența la vot la alegerile din luna decembrie, pentru o Românie mai bună, mai prosperă și mai frumoasă“.