Finanțarea spitalului modular din Caransebeș – o chestiune de zile!

 

spital caransebes

Vin vești bune dinspre Primăria Caransebeș, ai cărei reprezentanți așteaptă, de la o zi la alta, să semneze contractul de finanțare pentru spitalul modular, o investiție de trei milioane de euro pentru sistemul de sănătate de pe Timiș și Sebeș.

Modularul va fi construit în spatele Spitalului Municipal din Caransebeș, acolo unde au început deja lucrările de pregătire a terenului, fiind vorba, în mare parte, despre defrișări de vegetație și desființarea unor construcții vechi. „Urmează să fim chemați pentru semnarea contractului de finanțare și credem că acest lucru se va întâmpla luna aceasta. Vreau însă să precizez că acest lucru nu depinde de noi, ci de Autoritatea de Management a Programului Operațional Infrastructură Mare. Ceea ce a ținut de noi, am făcut, în sensul că am trimis întreaga documentație care ni s-a solicitat. Acum este doar o chestiune de timp, până vom fi chemați pentru a semna și contractul propriu-zis. După ce vom trece și de acest pas, vom urgenta demararea procedurile de achiziții publice.”, ne-a declarat city-managerul Caransebeșului, Florin Bogdea.

Unitatea medicală modulară va avea o capacitate de 50 de locuri, dintre care șapte pentru Terapie Intensivă, și va fi împărțită în patru zone: zonă de triaj, zonă suspecți, zonă de tratament pacienți non-critici și zonă de tratament pacienți stare critică.

Proiectul „HELPCOVID-19”, prin care se construiește spitalul modular la Caransebeș, are o valoare de trei milioane de euro, iar durata de implementare a sa este de nouă luni de la data semnării contractului de finanțare.

Sursa: https://expressdebanat.ro/finantarea-spitalului-modular-din-caransebes-o-chestiune-de-zile/