Frumusete urbana invaluita in culoarea artarului

Frumusete urbana invaluita in culoarea artarului

CARANSEBEŞ – Una dintre cele mai renumite alei de promenadă din Caransebeș, Dâlma, așa cum este ea cunoscută de localnici, îşi va recăpăta parfumul de epocă.

Pentru a transforma înfăţişarea aleii, municipalitatea va planta arțari și va monta mobilier stradal între clădirea Parchetului și Piața de Vechituri.

„După ce s-au toaletat sălciile și plopii mari, pe Dâlmă nu mai era umbră, așa că acum refacem această zonă de promenadă. Între clădirea Parchetului și Piața de Vechituri, între alee și parapetul de beton este o zonă verde care va fi plantată cu 50 de arțari canadieni roșii și tot acolo vom monta și 10 bănci de lemn, astfel că în câțiva ani va fi o alee foarte frumoasă pentru promenadă. Am ales arțarul pentru colorit, are o frunză arămie intensă ceea ce înseamnă și un plus de estetic, mai ales toamna”, a precizat șeful Serviciului Public Întreținere și Reparații, Ion Gheorghe Ștefan.

Rămânând tot la capitolul zone verzi, Ștefan a precizat că anul acesta se va proceda la înlocuirea trandafirilor de pe strada Nicolae Bălcescu cu 300 de butași de trandafiri pitici. „Trandafirii existenți îi vom translata în Parcul Mall și în Parcul Primăriei, iar la intersecția cu Reșița vom face încă un parc. Pe Bălcescu plantăm trandafiri pitici, care cresc până la 45-50 de cm, nu obturează, nu încarcă vegetația și au o fluorescență bogată”, a mai spus șeful SPÎR Caransebeș.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/