Garajele vor fi inlocuite cu tei

Garajele vor fi inlocuite cu tei

 Municipalitatea intenţionează ca până la finele acestui an să modernizeze zona Mihail Halici. Toate cele 26 de garaje aflate în prezent pe spaţiul public, unele parţial demolate de proprietari în ultimele zile, vor dispărea pentru a face loc aleilor pietonale, parcărilor, spaţiilor verzi şi celor de recreere, dar şi teilor care vor fi plantaţi în zonă.
Potrivit primarului Marcel Vela, care s-a întâlnit la sediul administraţiei locale cu deţinătorii garajelor, până la Paşte echipele municipalităţii vor curăţa zona de resturile rezultate din demolări şi o vor balasta.

„Fiind o zona ultracentrală, vrem să o dezvoltăm şi să o aducem la standarde moderne din punct de vedere al esteticii urbane. Până la finele anului, vor fi acolo alei pavate cu dale, bănci noi, parcări de reşedinţă, spaţii verzi sau mese de şah pentru toţi locatarii din zona Halici. De asemenea, vom planta şi tei pentru a crea locuri cu umbră, plăcute şi răcoroase, pentru ca toţi cei din cartier să beneficieze de o oază de linişte“, le-a explicat edilul şef locatarilor de pe Mihail Halici, acesta adăugând şi că cei care au deţinutgaraje vor avea prioritate la rezervarea parcărilor de reşedinţă ce vor fi realizate în zonă.

Lidia Almăjanu