Gazul la Jupa, la faza de SF

Banii, un rest de 500 de mii de lei din suma cu care TMD a cumpărat un teren pentru a-și extinde investiția, au fost aprobați de consilierii locali la ultima ședință, nu fără ca aceștia să pună întrebări. „În ședința anterioară nu am băgat toți banii de la TMD, a rămas diferența de 500 de mii, i-am bugetat acum, pentru că știți că s-a dat o ordonanță privind reduceri de cheltuieli bugetare, există riscul ca dacă nu-i bugetăm, să-i pierdem!“,  a lămurit chestiunea rapid directorul economic Marius Preda.

Mai detaliat despre cum au fost direcționați banii a vorbit directorul Liviu Jigoria-Oprea, principala investiție fiind rețeaua de gaz de la Jupa: „La lista de investiții am mai adăugat un studiu de fezabilitate, vom primi niște bani pe <<Anghel Saligny>> pentru extinderea rețelei de gaz la Jupa și atunci trebuie să facem acolo documentațiile tehnice, adică studiu de fezabilitate și proiect tehnic, ca apoi să semnăm contractul de finanțare și să extindem rețeaua de gaz la Jupa. A trebuit să adăugăm asta acum, să semnăm contractul pentru studii, că de la 1 noiembrie nu mai putem face asta!“

Potrivit primarului Felix Borcean, lungimea estimată a rețelei de alimentare cu gaz este de 4,8 kilometri, proiectul fiind depus pe Programul „Anghel Saligny“ încă de anul trecut. Mai trebuie spus că pe lista de investiții aprobată zilele trecute de aleșii locali se regăsesc achiziționarea și montarea unei centrale termice și refacerea instalației electrice la grădinița de la Jupa, dar și proiectarea și execuția canalizării pluviale pe strada Dâlmei.

JCS-R.M.