Giulia, fata care zboara singura la 16 ani

Giulia, fata care zboara singura la 16 ani

Scris de Lidia Almăjanu – Pasiune pentru zbor, curaj, inteligență și îndemânare. Sunt doar câteva dintre atuurile Giuliei Andreea Ardelean, care la 16 ani și 4 luni a devenit cea mai tânără cursantă a Aeroclubului din Caransebeș care zboară în simplă comandă.

CARANSEBEŞ. Evenimentul s-a produs ieri pe Aeroportul din municipiul de pe Timiș și Sebeș, unde Giulia a pilotat fără instructor un avion ultraușor de tip Ikarus. Potrivit comandantului Aeroclubului Caransebeș, comandorul Marinel Chevereșan, este vorba de o premieră, tinând cont de cei doar 16 ani ai elevei originare din Sasca Montană.

„Cu ocazia realizării unui program de pregătire, am reușit să facem o scoatere la simplă comandă a unei eleve a Aeroclubului, în vârstă de doar 16 ani. Este o premieră la simplă comandă la o vârstă atât de fragedă, urmează să mai avem în săptămânile următoare zbor în simplă comandă cu alți elevi”, a precizat Chevereșan. Pentru tânăra de 16 ani, zborul reprezintă o adevarătă pasiune.

2 giulia

„Mă pasionează foarte mult zborul, vin de fiecare dată la cursuri de la Sasca. Auzind că este și gratuit m-am înscris anul acesta, am făcut aproximativ 12 ore de zbor iar acum am zburat în simplă comandă. Acolo, sus, la înălțime, am aplicat ceea ce am învățat în școală, am avut și câteva mici emoții dar le-am învins rapid. Totul se vede mult mai frumos de la înălțime și cred că tinerii ar trebui să încerce ceva nou, ceva plăcut, frumos, care te relaxează, eu îi chem pe toți să încerce aviația”, a spus și Giulia, care se pregătește acum pentru obținerea licenței de zbor pe avioane ultraușoare.

Sursa: http://www.caon.ro/giulia-fata-care-zboara-singura-la-16-ani/1450235