Goana dupa alesii locali s-a incheiat

Goana dupa alesii locali s-a incheiat

Scris de Nina Curița – REŞIŢA – Vineri şi-a încetat efectele Ordonanţa 55/2014 care permitea aleşilor locali să treacă la alte partide fără pierderea mandatului.

Vânătoarea de aleşi locali a adus PSD cele mai multe trofee din rândul primarilor, 17 edili alegând în această perioadă să îngroaşe rândurile social-democraţilor. Alţi şapte, care susţin că nu se împacă direct cu doctrina de stânga (ci merg mai pe ocolite), au ales să devină independenţi. Independenţi în favoarea cui? Niciunul nu ne-a dat răspuns la această întrebare.

Cu atâtea achiziţii în ogradă, liderul PSD, Ion Mocioalcă, ne-a declarat: „Oricui a fost nemulţumit de Ordonanţa 55 i-am spus: lăsaţi primarii să vină la mine! Sigur, în sarcina mea şi a PSD intră în acest moment toți primarii din Caraş-Severin, nu doar noii veniţi pentru că, şi o spun poate în premieră, că în acest judeţ nu se împart banii pe criterii politice. În egală măsură mă preocupă toate instituţiile importante din Caraş-Severin, inclusiv Consiliul Judeţean şi Universitatea Eftimie Murgu“.

Vizavi de traseismul primarilor liberali, preşedintelePNL Caraş-Severin, Marcel Vela ne-a declarat: „Avem trei categorii de primari care au plecat de la PNL. Câțiva au plecat pentru că ştiau că nu vor mai fi candidaţii noştri în 2016 şi au crezut în promisiunile deşarte ale unor băieți social-democrați că vor scăpa de dosarele pe care le au. Alții, cum sunt cei de la Păltiniş şi Marga , au plecat pentru că aşa le este construcția lor interioară, de a trăda plângând sau de a râde trădând. Unii, însă, au căutat în această perioadă dificilă o umbrelă de vreme rea. Lor le spun cu tristețe că a te ascunde după cineva care este mai prejos decât tine, înseamnă a te trăda pe tine. Pentru că vreau sa fiu sincer până la capăt, din categoria acestora din urmă fac parte şi trei fii rătăcitori care vor reveni în familia liberală în 2016“.

17 edili au trecut la PSD:

Nicușor Vasilescu – Băile Herculane
Romulus Barbesc – Băuțar
Petru Mihăilescu – Bolvașnița
Adrian Stoicu – Bozovici
Iosif Bordea – Brebu Nou
Viorel Roșca – Brebu
Ion Orbulescu – Ciuchici
Sorin Pițu Băcilă – Dalboșeț
Petru Lorinț – Domașnea
Ilie Canea – Lăpușnicel
Lala Ion – Lăpușnicu Mare
Ion Velescu – Luncavița
Nicolae Beg – Marga
Ion Popovici – Păltiniș
Vintilă Miclău – viceprimar Prigor
Ion Iacob Damian – Vermeș
Ion Poplicean – Sasca Montană

Alţi şapte primari au ales să devină independenţi:

Gheorghe Percea – Ciclova Română
Ion Hârțoacă Ilie – Copăcele
Petru Hațegan – Iablanița
Nicolae Daminescu – Sacu
Gheorghe Roma – Slatina Timiș
Aurel Jivan – Ticvaniu Mare
Sorin Blaga – Văliug

 

Sursa: http://www.caon.ro/goana-dupa-alesii-locali-s-a-incheiat/1468505