Grindeanu: Dezavantajul aeroportului din Caransebeș? E aproape de Timișoara!

 

Prezent săptămâna trecută la Caransebeș, când a anunțat și candidatura lui Felix BorceanSorin Grindeanu a fost întrebat despre situația Aeroportului Caransebeș, mai precis despre ratarea finanțării europene pentru modernizarea aeroportului.

„Toate proiectele importante ale Ministerului Transporturilor sunt finanțate de bani europeni. Pentru aeroporturi, la nivel european, nu se mai pot face proiecte finanțate din bani europeni, începând cu 1 ianuarie 2024. Acest lucru e valabil pentru toate aeroporturile din toată Europa, nu doar din România, nu doar pentru Aeroportul Caransebeș. În România, probabil până la finalul anului se va sta foarte bine pe terminalul de Plecări de la Timișoara, undeva la 98 la sută finalizat, la fel la Iași peste 90 la sută, Baia Mare, Oradea, Craiova stau bine în diverse procente. Dezavantajul aeroportului din Caransebeș este următorul și o spun eu, ca gugulan dacă vreți: se află aproape de aeroportul din Timișoara! Aeroportul Timișoara e tot timpul în față, e ales de pasageri, e o competiție economică până la urmă.”, a explicat ministrul Transporturilor, care, să nu uităm, în 2022 spunea că va sprijini modernizarea Aeroportului Caransebeș, însă totul depinde de cei care-l administrează.

Șeful de la Transporturi are însă și soluția prin care aeroportul de la Caransebeș să nu rămână doar un loc unde să pască turmele de oi, așa cum se întâmpla până la venirea lui Gabriel Olariu pe aeroport: „Eu cred că Aeroportul Caransebeș se poate dezvolta pe alte componente, dar asta ține și de inițiativa privată și de modul în care vor reuși să-și găsească clienți. Chestiuni care țin de cargo, de service, de partea de dezvoltare a turismului, punctuală pe zona de Muntele Mic, chiar Semenic, cu extindere spre Herculane, în modul acesta poate fi folosit aeroportul din Caransebeș!”

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/grindeanu-dezavantajul-aeroportului-din-caransebes-e-aproape-de-timisoara/2416077/