Gugulanii gireaza 2013 cu investitii

Gugulanii gireaza 2013 cu investitiiAleșii locali au aprobat mai multe investiții pe care primăria sau diverși oameni de afaceri le au în plan pentru 2013.

Aleșii caransebeșeni s-au reunit joi pentru ultima oară în acest an, în ședința ordinară a legislativului local, desfășurată într-o atmosferă de sobrietate și tristețe, după decesul consilierului liberal Gheorghe Magas. De altfel, unul dintre punctele de pe ordinea de zi s-a referit la încetarea mandatului lui Magas, tot despre încetarea mandatului, de data aceasta pentru că a fost ales deputat în 9 decembrie, fiind vorba și în cazul altui liberal, Dan Tocuț.

„Sperăm ca cei doi colegi să întregească echipa Consiliului Local, să aibe o activitate fructuoasă, jurământul pe care l-au depus astăzi să fie respectat și întreaga lor muncă să fie in sprijinul cetățenilor Caransebeșului“, a precizat primarul Marcel Vela.

Aleșii au trecut apoi la subiecte legate de noi investiții în municipiu. Plenul miniparlamentului local a dat undă verde pentru declararea de interes public local a afacerii de 40 de milioane de euro pe care Globernica Group intenționează să o dezvolte în 2013 la Caransebeș, prin construirea unei fabrici de peleți.

Tot la capitolul investiții pot fi trecute și amenajarea Pieței General Dragalina dar și cele 8 stații de autobuz, dintr-un total de 19, care vor fi realizate anul viitor pe raza municipiului. Legislativul local a aprobat și locațiile pentru cele 8 stații (Balta Sărată, Calea Orșovei, Parc Dragalina, Gară, Palatul Koronghi și str. Ardealului). În altă ordine de idei, aleșii locali au fost de acord cu angajarea unei firme de avocatură care să reprezinte municipiul într-un litigiu cu Comunitatea de Avere, pentru grădinița situată vizavi de Casa de Cultură, subiect asupra căruia vom reveni într-o ediție viitoare.

Lidia Almăjanu