Gugulanii isi atrag investitorii prin facilitati

Gugulanii isi atrag investitorii prin facilitati
CARANSEBEŞ – Începutul de an se arată mai mult decât promițător în plan investițional pentru municipiul Caransebeș.

După ce zilele trecute o firmă italiană și-a anunțat intenția de a deschide o fabrică de mobilă, acum a venit rândul unor investitori francezi să prospecteze oportunitățile de a investi în urbea gugulană.

Francezii, care au deja la Făget o fabrică specializată în țesătorie, imprimarea de steaguri, produse textile, materiale publicitare și bannere, doresc să-și extindă afacerea iarCaransebeșul întrunește toate cerințele acestora.

„Firma dorește ca în Caransebeș să realizeze o hală de producție și un showroom așa că le-am oferit cele trei hectare de care aveau nevoie în zona DN 68, lângă TMD Friction. Facilitățile oferite, amplasamentul terenului, forța de muncă, au fost extrem de atractive pentru francezi iar ce este cel mai important, se vor crea cel puțin o sută de locuri de muncă. Pot spune că fără să facem prea mult efort ca Primărie, pentru că nu vreau să ne arogăm merite care nu le avem că am cautat, am găsit, am avut relații și au venit investitori, pur și simplu suntem căutați datorită facilităților pe care le-am promovat în anii trecuți și care, iată, atrag oameni de afaceri”, a precizat primarul Caransebeșului.

Potrivit lui Vela, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, municipiul de pe Timis și Sebeș va avea de câștigat și din impozitele pe teren și clădiri, din taxele de autorizare a construcției și din contravaloarea terenului pe care francezii își vor ridica investiția.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/