Gugulanii isi fac ordine in „crimele” arhitecturale

Gugulanii isi fac ordine in „crimele” arhitecturale

CARANSEBEŞ – Caransebeșenii care nu au respectat autorizațiile de construcție și au adoptat modele gen Strehaia au început să intre în legalitate.

Şi asta se întâmplă de frica buldozerelor și a amenzilor de zeci sau chiar sute de mii de lei.Un astfel de caz s-a înregistrat zilele trecute la un imobil de pe strada Spitalului, unde proprietarul a trecut singur la demolarea mansardei și a coloanelor construite ilegal, asta după ce fusese amendat de Primărie.

„Administrația locală a luat atitudine în cazul cetățenilor care au construit imobile fără să respecte autorizația dată de Serviciul de Urbanism. Salutăm faptul că cei care au construit ilegal au fost înțelegători și au început din proprie inițiativă să-și demoleze mansarde, coloane, lucarne și tot felul de alte floricele pe care și le-au pus în afara documentației autorizate”, a precizat primarul Marcel Vela.

Potrivit edilului-șef, municipalitatea este hotărâtă să continue cu amenzile mari în cazul celor certați cu disciplina în construcții iar dacă nici în acest caz nu se va reintra în legalitate, se va trece la demolarea construcțiilor ilegale. Recent, un proprietar de pe strada Traian Doda a plătit o amendă de 50.000 de lei pentru nerespectarea autorizației de construcție, impunându-i-se imperativ revenirea la situația inițială.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/