Gugulanii se intrec in a degusta bunatati

Gugulanii se intrec in a degusta bunatati

CARANSEBEŞ – Târgul reuneşte producători de legume, fructe şi flori ori meşteri în prepararea tradiţională a brânzeturilor şi mezelurilor sau a conservelor pentru iarnă.

Toţi aceştia îi vor îmbia timp de cinci zile pe vizitatori cu cele mai bune preţuri. „Toamna la gugulani este un eveniment important pe agenda culturală a municipiuluiCaransebeş, dar în acelaşi timp este şi unul tradiţional pentru că aduce în acelaşi spaţiu producători din toată zona dar şi din cele învecinate, care îşi etalează munca de un an de zile”, a spus în deschiderea manifestării primarul Marcel Vela.

Printre cei care participă la ediţia din acest an l-am gasit şi pe renumitul maestru bucătar Uica Mihai, care a venit pregătit să găteasca pe jăratic, la ceaune şi în tigaia uriaşă.

„Sunt fermecat de ce am găsit aici, piaţă modernă, preţuri bune, policromie, diversitate, arome, mă simt în apele mele. Am găsit câteva sorturi de miere specială, o miere de rapiţă şi un soi mai rar pe care-l extrag albinele din viţa de vie, adevărate delicatese, foarte bune pentru sosurile de gătit. O să am ciorbă de peşte ca la Dunăre, papricaş cu găluşte, şonc afumat cu gutui şi kurtos şivoi folosi doar produse de aici, din piaţă,am venit doar cu tinichelele după mine”, ne-a spus acesta.

Şi pentru că unei asemenea manifestăriîi şade bine şi cu petrecerea, în fiecare zi, pe scena amenajată în Piaţa Centrală, vor urca cei mai renumiţi solişti şi ansambluri folclorice din Banat.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/