Gugulanii se racoresc la strand

Gugulanii se racoresc la strand

 Ştrandul Tineretului din Caransebeş este, în aceste zile, varianta cea mai la îndemână pentru cei care aleg să se racorească la bazin.

 Zeci de localnici, în marea majoritate tineri, vin zilnic laştrandul din Teiuş pentru porţia zilnică de înot şi sărituri de pe trambulină. Ştefania, o elevă de 17 ani, sosită încă de dimineaţă, ne-a spus că preferă bazinul în detrimentul râurilor Timiş sau Sebeş. „Aici e mai bine decât la iarbă verde. E frumos, apa din bazin e curată, e plăcut şi e şi aproape de casă. O să stau la plajă până mai spre seara”, ne-a spus tânara, părere împărtăşită şi de un coleg de generaţie al acesteia, pe care l-am întâlnit câţiva metri mai încolo: „Vin aici pentru că pe Timiş sau Sebeş nu se mai poate face baie. N-am văzut niciodată Timişul atât de secat, practic apa îţi ajunge doar până sub genunchi, iar dacă totuşi este mare, atunci este foarte murdară din cauza balastierelor sau foarte rece din cauza barajului de la Zerveşti. Aici e loc de înot, preţurile sunt modice, mai asculţi o muzică, bei o limonadă, mai joci un tenis cu piciorul şi uite aşa trece ziua”, am aflat de la Mihai.

Administratorii sunt şi ei mulţumiţi şi spun că „ar fi bine ca aceste temperaturi să se prelungească, mai ales că primele luni ale verii au fost ploioase iar ştrandul s-a deschis mai târziu”. La dispoziţia celor care vin la ştrand sunt şi terenurile de baschet şi tenis cu piciorul, dar cel care atrage cei mai mulţi practicanţi de sport în aceste zile este cel de volei, amenajat pe nisipul de lângă bazine. Iar pentru cei care nu pot sta prea mult la soare există şi alternativa terasei umbrite de falnicii plopi şi tei din zonă, unde gama de mâncăruri ce pot fi servite este permanent diversificată. „Un mic şi o bere nu fac rău nimănui, mai ales când sunt servite la umbră”, ne-a spus şi Dan, pe care l-am găsit la una din mesele de pe pe terasă.

Una peste alta, în condiţiile în care meteorologii anunţă în continuare temperaturi ridicate, ştrandul din Teiuş rămâne o atracţie ieftină şi comodă pentru gugulanii care nu pot ajunge anul acesta pe litoral sau mai aproape, la lacurile de munte din jurul Caransebeşului.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/