Gugulanii vad TIR-urile si-n somn

Gugulanii vad TIR-urile si-n somn

Sute de şoferi de TIR evită variantele ocolitoare şi preferă să treacă prin centrul Caransebeşului.

La mai bine de două luni de când centura de ocolire a municipiului Caransebeş a fost închisă pentru o nouă tură de reparaţii, străzile din interiorul urbei gugulane pe care circulă autovehiculele de mare tonaj îşi arată oboseala şi uzura.

Asta din cauză că, zilnic, prin Caransebeş trec în medie 800 de TIR-uri ce produc disconfort locuitorilor de pe tronsonul cuprins între Calea Severinului şi strada Şesu Roşu. Pe acest traseu, pe partea carosabilă au aparut în multe locuri gropi, văluriri sau denivelări, asfaltul nemaifăcând faţă temperaturilor ridicate şi greutăţii maşinilor de mare tonaj. Iar situaţia se poate degrada şi mai mult. Până când centura nu va fi din nou redată circulaţiei, Primăria nici nu poate interveni pentru a reabilita porţiunile de drum afectate pentru că circulaţia, îngreunată acum de numărul foarte mare de TIR-uri ce trec prin zona centrală, s-ar bloca aproape complet. Până atunci, adică cel puţin două luni de zile de acum înainte, dacă e să dăm crezare estimărilor făcute de constructorul spaniol al variantei ocolitoare, sute de familii de pe tronsonul de drum amintit suportă zgomot şi noxe la orice oră din zi şi noapte.

„Locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu şi vă pot spune că dacă până acum cel mai mare trafic era ziua, acum şi noaptea este la fel, trec coloane de câte 4-5 TIR-uri şi asta foarte des, nici măcar noaptea nu ne mai putem odihni”, ne-a semnalat un cititor al JCS.

Şoferii preferă să treacă prin centrul Caransebeşului, chiar şi în condiţiile în care plătesc taxa de tranzit municipalităţii. Asta pentru că 100 de lei, taxa de trecere, reprezintă de 3-4 ori mai puţin decât combustibilul consumat pe rutele alternative, fără a se mai pune la socoteală faptul că prin interiorul urbei gugulane timpul până la destinaţie se reduce simţitor.

Nina Curiţa

Sursa: http://www.caon.ro/