Gugulanii vor avea transport public

Gugulanii vor avea transport public

După mai bine de un deceniu, municipiul Caransebeş va avea din nou transport public de călători.

Decizia a fost luată în ultima şedinţă a legislativului local, toţi consilierii fiind de acord cu iniţiativa executivului de a reînfiinţa acest serviciu public. Pentru cele opt mijloace de transport ce vor fi achiziţionate prin licitaţie publică, bugetul local va asigura suma de peste 3,8 milioane lei.

„Dorim să reînfiinţăm acest serviciu public desfiinţat la începutul anilor 2000, astfel încât să putem oferi caransebeşenilor un transport în comun modern şi confortabil. Vom achiziţiona şase autobuze moderne şi două microbuze pentru transportul de noapte, astfel încât să fie acoperite cele trei direcţii, spre zona Pipirig, spre zona Balta Sărată şi spre zona Gară-Şesu Roşu-Valea Cenchii. Sperăm ca, în urma licitaţiei, să găsim oferta cea mai convenabilă pentru bugetul local”, a explicat primarul Marcel Vela în plenul Consiliului Local.

Nu a fost singura investiţie ce a primit vinerea trecută girul aleşilor locali. Aceştia au mai dat undă verde pentru asfaltarea străzii Vârful Piatra Albă şi realizarea unei căi de acces din strada Bărnuţiu în strada Rovine, montarea a încă 500 de metri de gard ornamental metalic, amenajarea a cinci noi locuri de joacă pentru copii şi realizarea unei fântâni arteziene în sensul giratoriu de la Kaufland. Tot pe ordinea de zi s-a aflat şi cumpărarea de catre municipalitate a Bibliotecii Mihail Halici.

Biblioteca Mihail Halici, un subiect spinosEpiscopia Caransebeşului vrea pentru Biblioteca Mihail Halici 100.000 de euro ©

Subiectul a fost în cele din urmă amânat la propunerea consilierului PSD Valentin Dascălu, care nu a fost de acord cu preţul propus de Episcopie, de peste o sută de mii de euro, pe care l-a considerat prea mare. „Trebuie să ceară şi Consiliul Local un raport de evaluare”, a propus Dascălu, idee îmbrăţişată şi de ceilalţi colegi consilieri.

Reuniunea aleşilor gugulani s-a încheiat cu un moment de onorare a unei personalităţi artistice. Este vorba de criticul de artă Pavel Şuşară, care va deveni cetăţean de onoare al Caransebeşului, în semn de apreciere pentru activitatea acestuia de sprijinire şi promovare a acţiunilor culturale organizate de municipalitate.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro