Gugulanii vor revendica tot ce le-a apartinut

Gugulanii vor revendica tot ce le-a apartinut

CARANSEBEŞ – Deși a câștigat în primă instanță, municipalitatea mai are de așteptat până să reintre în posesia terenurilor care îi aparțin în documente dar sunt folosite acum de comuna Buchin.

Localitatea învecinată a declarat recurs la decizia TribunaluluiCaraș-Severin, asta în ciuda faptului că dinspre Caransebeș a venit și o propunere de a se stinge litigiul teritorial administrativ dintre cele două părți.

Mai exact, conducerea Primăriei Caransebeș a propus vecinilor din Buchin să mai folosească terenurile pe care își desfășoară acum activitatea mai mulți agenți economici până la finele acestui an, urmând ca din 2015 acestea să revină proprietarilor de drept.

„Am făcut o ofertă Primăriei din Buchin, să încaseze și în acest an impozitele pe clădiri și toate sumele defalcate care le revin din impozit și TVA, iar municipiul Caransebeș să intre în drepturi începând cu 1 ianuarie 2015. Cei de la Buchin au refuzat oferta noastră de a încheia o înțelegere amiabilă, vor să continuăm procesul, ceea ce ne va obliga la toți pașii legali, inclusiv de revendicare a unor drepturi financiare pe careBuchinul le-a încasat în mod eronat în ultimii trei ani. Oferta noastră de prietenie și colaborare fiind refuzată, așteptăm dreapta judecată la Curtea de Apel Timișoara. Indiferent cum se numește primarul și indiferent ce Consiliu Local va conduce cetatea Caransebeșului, trebuie să revendice toate proprietățile care au aparținut de secole locuitorilor acestei așezări”, a precizat primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/