Hală nouă de lactate în Piața Gugulanilor

Hala de lactate este una modernă, cu toate dotările și facilitățile, fapt de care s-a convins recent și primarul Felix Borcean: „Hala este finalizată, arată foarte bine, știți povestea, că de vreo 5 ani ne tot chinuim să o deschidem, reușim în 30 septembrie, odată cu debutul <<Toamnei la gugulani>>, și sper să fie de folos atât producătorilor, care vor beneficia de condiții mai bune, cât și celor care cumpără din Piața Gugulanilor produse lactate de o calitate mai bună. Spun asta pentru că produsele sunt și depozitate în aceste vitrine frigorifice care au tăvi de inox. Sunt și cântare noi, nu mai merge cu păcăleala, deci n-o să mai fie vorbe despre calitatea produselor vândute, mă refer la cele de lactate. Cu alte cuvinte, odată ce cumpărătorul intră în această hală, să aibă certitudinea că a cumpărat un produs certificat, sănătos, să nu mai avem discuții”.

Șefa Pieței Gugulanilor, Luminița Verdeș, a explicat cum vor fi relocați producătorii din sectorul de lactate, precizând că această activitate se va desfășura de acum înainte doar în interior, iar cei care o vor mai face și în exterior o vor face pe propria răspundere. „În hala 2 vor fi produsele lactate maturate, în hala 1 produsele lactate proaspete, adică laptele, brânza dulce, urda, cașul. Fluxul este avizat de DSV. Fiecare producător va plăti zilnic 15 lei locul și 5 lei cântarul și fiecare va trebui să prezinte documentul de înregistrare la DSV Caraș-Severin. Afară nu se vor mai vinde produse lactate”, a adăugat Luminiţa Verdeș. Aceasta a mai spus că spațiile comerciale de la etaj și din continuarea halei de lactate 2 vor fi scoase la licitație pentru comerț cu amănuntul (îmbrăcăminte, încălțăminte). Așadar, de joi, 30 de septembrie, caransebeșenii vor putea cumpăra produse lactate în condiții mult mai bune decât cele de până acum.

Și pentru că începe festivalul „Toamna la gugulani”, tot joi, Primăria Caransebeș și Piața Gugulanilor îi așteaptă pe caransebeșeni în piață cu multă voie bună. Sunt așteptați producători din zonă cu produse de cea mai bună calitate, iar voia bună este asigurată de Mitru Teleagă, Olguța Berbec și Remus Novac. Nu vor fi uitați nici cei mai harnici producători și societățile comerciale care au activitate de peste 20 de ani de zile în piață, care vor fi premiați de organizatori.

JCS-Răzvan Mihalcea

 

Sursa: https://caon.ro/hala-noua-de-lactate-in-piata-gugulanilor/2389402/