Halici, o zona de 800.000 de lei

Halici, o zona de 800.000 de lei

CARANSEBEŞ – Peste o sută de locuri de parcare, două locuri de joacă, alei dalate și spații verzi în suprafață de peste o mie de metri pătrați .

Toate acestea vor fi amenajate în primăvara anului viitor de administrația locală în zona Halici din Caransebeș. Municipalitatea a aprobat deja documentația tehnică și va trece la licitarea lucrărilor, suma totală pentru aceasă investiție fiind de aproape 800.000 de lei.

„După ce au fost mai mulți ani de litigii cu privire la deținerea garajelor din acest loc, sperăm ca în primăvara viitoare să putem reabilita și moderniza acest spațiu astfel încât să avem și o disciplină rutieră normală în zonă. În mod special însă urmărim ca zona, care are o suprafață totală de aproape 4.200 de metri pătrați, să se încadreze în spațiul urban civilizat din Centrul Civic, prin siguranța pietonală, prin zonele verzi și prin locurile de joacă pentru copii. Vom planta şi tei pentru a crea locuri cu umbră, plăcute şi răcoroase, pentru ca toţi cei din cartier să beneficieze de o oază de linişte. De asemenea, vom amenaja 105 locuri de parcare la care prioritate vor avea locatarii din blocurile de peHalici“, a precizat primarul Marcel Vela.

În primăvara acestui an, cele 26 de garaje amplasate pe spațiul public au fost demolate de deținători, după ce municipalitatea a câștigat în instanță litigiul cu aceștia și a anunțat că intenționează să aduca zona Halici la standarde civilizate. Înainte de a fi demolate, cele mai multe dintre garaje erau utilizate ca spații de depozitare a mobilei, materialelor de construcții sau a altor obiecte.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/