Hidroconstructia continua asfaltarile, desi AquaCaras are arici la buzunar

Hidroconstructia continua asfaltarile, desi AquaCaras are arici la buzunar

Scris de L.A. – CARANSEBEȘ – Mai multe străzi din Caransebeș, unde a fost introdusă noua rețea de apă și canalizare, intră în programul de asfaltare derulat de municipalitate și Hidroconstrucția, societate ce are obligativitatea refacerii străzilor unde a lucrat.
În aceste zile, Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare al Primăriei asfaltează două străzi din zona centrală – Iosif Olaru și Dr. I. Sârbu – urmând ca de săptămâna viitoare echipe comune ale SPIR și Hidroconstrucția să intre cu asfaltarea pe Sebeșului, Splai Potoc, Kogălniceanu și mai apoi în zona sensului giratoriu din Țarinei și Eftimie Murgu.

„Pe Sebeșului intrăm de miercurea viitoare. La sensul giratoriu din Țarinei, SPIR rebordurează, se repară instalația electrică și apoi se poate asfalta ca să putem da drumul cum trebuie la circulație în zonă. Acolo trebuie lăsat să se taseze, trebuie pregătit pentru asfaltare. În toată zonă din jurul sensului trebuie frezat, ca să ne putem racorda cu asfaltul de ceea ce e asfaltat deja, altfel nu o să fie lucrare de calitate”, a declarat, pentru Jurnal de Caraș-Severin, viceprimarul Marius Isac.

Pe de altă parte, oficialii Hidroconstrucția spun că societatea face eforturi foarte mari să asfalteze în Caransebeș, în condițiile în care de 2 ani AquaCaraș nu i-a mai plătit nicio factură. „Noi facem eforturi imense ca să asfaltăm prin oraș, pentru că noi nu încasăm nimic, de 2 ani nu am încasat nimic de la AquaCaraș deși avem facturi emise. Acum știți cât costă asfaltul și noi luăm în fiecare zi 50 de tone, gândiți-vă pe lună cât ne costă. Și nici măcar nu știm dacă o să mai încasăm de la AquaCaraș, că odată dau faliment, de ne trezim cu buza umflată. Nu vă spun că doar Hidroconstrucția mai lucrează în Caransebeș, din 11 proiecte, și la Reșița, în rest, în celelalte orașe sunt suspendate lucrările de mai bine de 1 an. Inclusiv Uzina de Apă cea nouă din Caransebeș e suspendată, de aceea spun că noi facem niște eforturi financiare mari cu asfaltările”, a precizat și directorul Gheorghe Stanciu, de la Hidroconstrucția.

Pe lângă asfaltări, vor continua lucrările de introducere a canalizării pe strada Dâlmei, acolo unde cele două părți au convenit să se acționeze pe tronsoane mai mici.

Sursa: http://www.caon.ro/hidroconstructia-continua-asfaltarile-desi-aquacaras-are-arici-la-buzunar/1880329