Hotarati sa arate maretia Muntelui Mic

Hotarati sa arate maretia Muntelui Mic

CARANSEBEŞ – Cinci administrații locale și Consiliul Județean Caraș-Severin se asociază pentru dezvoltarea turistică a zonei montane Muntele Mic. Este vorba de primăriile Caransebeș, Oțelu Roșu, Turnu Ruieni, Zăvoi și Bolvașnița care, împreună cu forul județean, vor pune bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Muntele Mic“.

Este vorba de primăriile Caransebeş, Oțelu Roşu, Turnu Ruieni, Zăvoi şi Bolvaşnița care, împreună cu forul județean, vor pune bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Muntele Mic“.

Realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare turistică prin promovarea în plan intern şi internaţional a zonei turistice Muntele Mic, atragerea fondurilor europene, realizarea obiectivelor de utilitate publică pe întreaga zonă sau dezvoltarea echipărilor şi facilităţilor turistice şi de agrement, prin extinderea pârtiilor de schi, construirea de telegondole şi dotarea cu tunuri cu zăpadă artificială sunt principalele obiective ale noi înființatei entități.

„ADI Banatul Alpin Muntele Mic este o soluție care va revigora turismul şi va crea premizele accesării unor proiecte utile şi vitale pentru dezvoltarea montană. De la infrastructură până la protecția mediului, de la investiții directe în spații hoteliere şi instalații de schi până la promovare şi publicitate, toate acestea sunt obiective şi strategii care vor dezvolta Banatul de Munte. Este meritul echipei de la Consiliul Județean că putem demara o asemenea perspectivă ce va putea fi implementată după anul 2014“, a precizat primarul Caransebeşului, Marcel Vela.

Zona Muntele Mic – Țarcu este cuprinsă deja în Programul „Schi în România“, iar asocierea între primăriişi Consiliul Județeanfacilitează accesarea unor proiecte de mare anvergură.

Nina Curiţa