Get Adobe Flash player

Iarba verde de la… Doda

CARANSEBEȘ – Este un proiect prin care în incinta Colegiului Național “Traian Doda” a luat ființă o oază de verdeață. Un proiect realizat deopotrivă de elevi și cadre didactice, cu sprijinul Primăriei Caransebeș, Mol România și Fundației pentru Parteneriat.

Vechiul teren de lângă clădirea secundară a colegiului, acoperit cu zgură sau pământ în urmă cu mulți ani, s-a transformat într-o pată verde, în concordanță cu culorile în care este vopsit imobilul vechi de mai bine de 100 de ani. Și asta grație unor copii și profesori inimoși, care s-au gândit că pot transforma ternul teren într-un loc atractiv, cu gazon, bănci, foișor, mese de șah sau spațiu de proiectare filme.

„Fiecare am venit cu o idee, am făcut întâi curat pentru că era un mic dezastru făcut tot de elevi. Noi sperăm ca ai noștri colegi să păstreze acest loc, îi vom atenționa cu afișe. Urmează să amplasăm și o scenă, vom aduce și un proiector mare să rulăm filme, putem ține anumite ore aici, în aer liber, vom avea și mese de șah pentru că avem colegi olimpici la șah”, ne-a spus Patricia Sârbu Vlădescu, elevă într-a XI-a din toamnă, din partea Clubului Impact. „Asta ne lipsea, o oază de verdeață în școala aceasta frumoasă și verde și ea”, am aflat și de la prof. Dorina Coste, cea care i-a coordonat pe elevi în acest proiect.

Elevi care au avut ieri printre ei și doi deja absolvenți ai Colegiului Național “Traian Doda”, ajunși astăzi în posturi cheie, dar care nu au uitat de unde au plecat. Vorbim aici de primarul Caransebeșului, Felix Borcean, dar și de președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu. „Revin de fiecare dată cu drag la Doda, liceu al cărui absolvent sunt și mă bucur că acestui spațiu i s-a dat valoare. Îmi aduc aminte cum arăta înainte această zonă, acum este verde și nu doar că înfrumusețează curtea liceului, dar este și utilă pentru elevi. Felicitări celor care au contribuit la buna realizare a proiectului”, a declarat șeful județului.

Edilul Caransebeșului le-a transmis celor de la “Traian Doda” că-i va sprijini și pe mai departe în diverse proiecte, amintind de „povestea spinoasă” a locului amenajat. „Încă de când eram director intenționam să amenajăm acest loc, dar era un proiect mai vechi de rupere a acestui colț și de transformare în parcare, lucru cu care nu am fost de acord. Mă bucur că finalmente, cu ajutorul elevilor, al profesorilor implicați, s-a realizat acest proiect, este frumos, este bine amenajat. În perspectivă, ne vom strădui să le dăm o mână de ajutor pentru finalizarea acestui parc, pentru a arăta și mai bine. Colegiul Național <<Traian Doda>> va sta permanent în atenția mea pentru că sunt legat sufletește de acest liceu”, a declarat Borcean.

Spațiul urmează să fie mai atent supravegheat și de Poliția Locală pentru a nu fi vandalizat. „Asta e marea noastră problemă, construim, amenajăm un colț din acesta frumos și există persoane care distrug, sper ca acest colțișor de verdeață să rămână intact”, a mai adăugat primarul Caransebeșului.

R.M.

Sursa: http://www.caon.ro/iarba-verde-de-la-doda/2285140