În lupta împotriva țânțarilor, Borcean cere sprijinul proprietarilor

CARANSEBEȘ – „Dacă vreți să scăpați de țânțari, trebuie un efort comun!”. Asta le-a spus primarul Felix Borcean mai multor președinți de asociații de proprietari din Caransebeș, cu care s-a întâlnit la sediul municipalității!

Edilul i-a informat pe cei prezenți că, în câteva zile, primăria demarează, printr-o firmă specializată, dezinsecția în spațiile publice din municipiu. Pentru a avea însă efect, aceasta trebuie realizată și în subsolurile de bloc cu probleme, și în interiorul scărilor de bloc, iar acolo intervin asociațiile de proprietari care trebuie să suporte cheltuielile, undele modice în opinia lui Felix Borcean.

„Pentru igienizarea subsolurilor, trebuie un efort conjugat și din partea dumneavoastră, a locatarilor. Dezinsecția și deratizarea sunt legate de dezinfectarea subsolurilor de bloc. Noi în câteva zile vom avea prima acțiune de dezinsecție, ar trebui să facem acest lucru și în interiorul blocurilor. Firma care va face dezinsecția afară poate face și în interior, contra cost, undeva la 100 de lei de scară de bloc. 100 de lei la 20 de apartamente nu cred că e o sumă atât de mare. Dacă vreți să scăpăm de toate muștele și țânțarii, numai așa putem face, dacă facem doar în spațiile publice, aruncăm banii pe geam. Facem dezinsecție, dar fără aportul dumneavoastră, al proprietarilor, nu se va rezolva problema țânțarilor oricâte dezinsecții am face în Caransebeș, pentru că locul lor este în subsol, aia e casa lor, dacă nu intervenim și acolo. Ar trebui să avem un efort conjugat, chiar dacă nu-și permit unii să dea 10 lei, dar un fond de rulment la asociație tot aveți”, le-a transmis primarul celor de la asociații, care, în principiu, au fost de acord să suporte aceste cheltuieli.

Borcean a mai spus că asociațiile trebuie să se decidă rapid, pentru ca firma care va realiza dezinsecția să aibă o situație exactă cu scările de bloc unde se va interveni. „Odată ce faceți în interior e mult mai bine decât să tot dați banii pe spray-uri, tablete sau pastile contra țânțarilor”, i-a asigurat primarul Caransebeșului pe șefii asociațiilor de proprietari.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/in-lupta-impotriva-tantarilor-borcean-cere-sprijinul-proprietarilor/2386421/