În sfârșit! Spitalul din Caransebeș își schimbă vechea centrală

Ne referim mai exact la vechea centrală termică, cu două cazane și ele vechi, din care doar unul funcțional, care va fi înlocuită cu una nouă. „Anul acesta trebuie să schimbăm centrala, care doar ea, singură, cu instalația aferentă, valorează peste un milion de lei”, spunea edilul, întrebat fiind ce va face cu alocarea bugetară de la județ.

Mai precis, 1.277.436 de lei, atât cât pune Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș la bătaie pe SEAP pentru proiectarea și execuția unei centrale termice noi, cu două cazane de pardoseală, conducte și echipamente conexe pentru asigurarea unei bune funcționări.

„Toate echipamentele din centrala termică se vor achiziţiona, monta, pune în funcţiune şi autoriza ISCIR. Centrala termică va conține două cazane de pardoseală, în condensare de 700kW, automatizate cu funcţionare în cascadă, elemente de siguranță, conexiuni hidraulice și electrice noi, inclusiv coșuri de evacuare gaze arse. Se va realiza distribuția agentului termic către distribuitoare, se vor monta pompe de circulație și elemente de reglaj pe fiecare circuit, se vor realiza racorduri la instalația de alimentare cu apă rece, gaz, canalizare și electrică, se vor achiziţiona şi monta o electrovană şi un detector de gaz. De asemenea, se vor realiza instalațiile exterioare de distribuție a agentului termic cu țeavă de oțel preizolată către instalațiile interioare existente, din centrala termică către anexe (bucătărie, ambulatoriu, spital)”, sunt doar câteva din cerințele pe care firma care va câștiga licitația va trebui să le îndeplinească.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 mai, câștigătoare urmând să fie desemnată firma care va oferta cel mai mic preț. Aceasta va avea la dispoziție 3 luni să finalizeze lucrarea. Totodată, garanția acordată pentru noua centrală a spitalului caransebeșean va trebui să fie de minim 24 de luni.

JCS-R.M.