În zona pietonală se circulă ca pe stradă

Asta pentru că în ultima vreme destui șoferi, fie că-și iau copiii de la grădiniță, fie că fac aprovizionare cu marfă, fie că-și aduc diverse rude sau prieteni la locurile de muncă din zona centrală sau pur și simplu trag SUV-ul în fața bancomatului ca să scoată bani, nu mai țin cont că totuși e o zonă pietonală și intră cu mașinile la orice oră printre cei care circulă pe jos. Sunt și exemplele riveranilor din zona blocului de la Tarom care sunt exceptați, pe bună dreptate, pentru că nu au altă variantă și trebuie să intre cu mașina pe centru pentru a ajunge acasă.

La ultima ședință a Comisiei de Sistematizare Rutieră a municipiului Caransebeș a fost luată în discuție și această problemă. Reprezentanții Poliției Locale au susținut că cei care aprovizionează cu marfă nici nu prea au variante, însă au fost contraziși de cei de la Compartimentul Parcări, potrivit cărora „aprovizionarea, conform legii, se face doar noaptea, stabilim un program, dar ei vor ziua să aprovizioneze, nu au voie cu mașina pe zona pietonală”. La un moment dat s-a și aprobat marcarea unui loc special, lângă fântâna din centru, unde să staționeze câte o mașină care aduce marfă, dar inițiativa a rămas nefinalizată.

Primarul Felix Borcean le-a cerut celor de la SPIR să amenajeze două locuri fixe unde să staționeze mașinile care fac aprovizionarea, iar celor de la Poliția Locală să fie mai activi în cazul celor care nu au ce căuta cu mașinile în zona pietonală. „Farmaciile se pot aproviziona pe la Catena. Cu cei de la second-hand putem rezolva ușor, ori vă aprovizionați cum trebuie, ori vă scoatem din centru, și așa îi tolerăm pe centru, normal nu au ce căuta acolo. Până la Catena au acces, până la judecătorie au acces, să le facem locuri bine delimitate, unul la judecătorie, unul la Catena, să fie marcate, cu stâlpișori. Dar să le trimiteți notificări firmelor care sunt în preajmă, să nu zică că nu au știut”, au fost doleanțele primarului pentru cele două instituții din subordine.

Vor ține cont șoferii de aceste restricții? Poliția Locală va fi mai prezentă și va aplica amenzi care să usture puțin la buzunar? Rămâne de văzut…

JCS-R.M.

 

Sursa: https://caon.ro/in-zona-pietonala-se-circula-ca-pe-strada/2392726/