Încă 63 de milioane de lei pentru apa și canalizarea din Caransebeș și Oțelu Roșu

 

Lucrările pot fi realizate concomitent de mai multe echipe care au la dispoziție 20 de luni pentru a le finaliza, spun cei de la AquaCaraș, asta însemnând lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune și remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție care este de alte 36 de luni.

Dar în ce constă mai exact lucrările? La Caransebeș, spre exemplu, reabilitarea reţelei de distribuție a apei se va face pe o lungime de 30,1 km și se vor înlocui 1855 de branşamente, iar reabilitarea canalizării e prevăzută pentru 15,4 km de rețea, în același timp înlocuindu-se 1411 racorduri. Va fi realizată, de asemenea, o staţie de pompare pe reţeaua de distribuție. La capitolul extindere reţea de distribuţie a apei, aceasta se va realiza pe o lungime de 6,7 km. În plus, se vor executa 275 de noi branşamente. Extinderea reţelei de canalizare va fi ceva mai consistentă, pe aproape 8,6 km, plus 365 de noi racorduri. Vor mai fi și 6 staţii de pompare apa uzată menajeră, dar și noi conducte de refulare apă uzată menajeră pe 1,1 km.

La Oţelu Roşu, același tip de lucrări, doar că pe lungimi mai mici: reabilitare reţea de distribuţie a apei pe 5,9 km, înlocuire 392 de branşamente, reabilitare reţea de canalizare  pe 2,4 km, înlocuire 131 de racorduri, extindere reţea de distribuţie a apei pe 55 m, execuţie 3 branşamente noi, extindere reţea de canalizare  pe 966 m, execuţie 60 de racorduri noi, două staţii de pompare apă uzată menajeră și noi conducte de refulare apă uzată menajeră pe 811 m.

Termenul limită până când AquaCaraș așteaptă ofertele sau cererile de participare este 5 aprilie 2022, iar pentru evaluarea acestora e 29 iunie 2022.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/inca-63-de-milioane-de-lei-pentru-apa-si-canalizarea-din-caransebes-si-otelu-rosu/2393693/