Inchirierile, sursa de bani la bugetul local

Inchirierile, sursa de bani la bugetul local

CARANSEBEŞ – Administrația locală din Caransebeș se pregătește să închirieze baza sportivă de la Jupa, recent finalizată.

Aleșii locali au decis să ia o astfel de măsură în ideea ca terenul de sport, dotat inclusiv cu instalație de nocturnă, să fie organizat cât mai eficient dar și rentabilizat.

„Considerăm că în acest mod Primăria va aduce fonduri la bugetul local, chiria fiind necesară pentru a amortiza cheltuielile de la această bază, dar în același timp evităm angajarea de personal suplimentar în vederea administrării bazei de către Consiliul Local. Terenul de sport va fi un punct de atracție pentru toți tinerii care vor să facă mișcare, fie că sunt din cartierul Jupa, fie din Caransebeș“, a spus la finalul ședinței edilul Caransebeșului.

În aceeași notă, de a aduce fonduri la bugetul local, consilierii gugulani au adoptat o altă măsură. Este vorba de închirierea la final de săptămână a parcării de la BCR, pentru diversele restaurante care organizează evenimente.

„În cele două zile, sâmbăta și duminica, când parcarea nu este folosită de către angajații și clienții băncii ori cei care vin în zona centrală a municipiului, va fi închiriată de către restaurantele din zona Centrului Civic care organizează evenimente și au nevoie de spații disponibile de parcare. Chiria stabilită este una modică, de 400 de lei pentru un eveniment de asemenea amploare și organizare în zona centrală, iar cererile vor fi aprobate în funcție de înregistrarea lor la Primăria Caransebeș“, a explicat primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/