Initiativele pentru gugulani curg garla

Initiativele pentru gugulani curg garla

Anul 2013 aduce pentru municipalitatea din Caransebeş obiective îndrăzneţe de realizat.

De departe, cel mai important dintre acestea este cel de refacere a canalizării şi de realizare a unei noi staţii de epurare, proiect în valoare de aproape 20 de milioane de euro.

„Vom realiza o nouă staţie în zona Racoviţa, licitaţia fiind programată chiar în această lună. Trecem apoi rapid şi la schimbarea canalizării, vechi din anii ’60, în întreg municipiul, o continuare normală a proiectului în care am înlocuit toate reţelele de apă“, a explicat primarul Marcel Vela. Modernizarea Centrului Civic şi extinderea acestuia spre Parcul Dragalina într-o zonă destinată doar pietonilor reprezintă alte priorităţi pentru administraţia locală. În acelaşi timp, se va lucra şi la dezvoltarea, cu bani de la bugetul local, a reţelei de alei pietonale, trotuare, străzi şi spaţii verzi din municipiu.

„Ne vom axa pe zonele unde fie din cauza timpului, fie din cauza resurselor financiare insuficiente, a trebuit să ne oprim din amenajarea cu pavele şi dale“, a spus edilul-şef, care a precizat că municipalitatea se bazează foarte mult pe fondurile proprii, mai ales că în bugetul local va intra o resursă financiară extrem de consistentă: despăgubirile pe terenurile pe care Caransebeşul le-a cedat Ministerului Transporturilor pentru construirea centurii de ocolire.

Şi la capitolul „atragerea investiţiilor străine“ gugulanii au planuri mari, pentru 2013 fiind prevăzută realizarea unei fabrici de peleţi care va crea 800 de noi locuri de muncă. „Chiar în această săptămână, investitorii elveţieni vin la Caransebeş cu tot board-ul de conducere şi deja le dăm 12 hectare de teren pentru a face cea mai importantă fabrică în acest sector, din vestul ţării“, a adăugat Vela. Municipalitatea va continua, de asemenea, toate proiectele culturale, ba mai mult, are veşti bune şi pentru iubitorii sportului.

„Am reuşit, în sfârşit, ca terenul şi baza sportivă CFR să intre în domeniul public, să fie proprietatea Caransebeşului. Din acest an începem modernizarea vestiarelor şi tribunelor“, a conchis primarul Marcel Vela.

Lidia Almăjanu