Instanta a blocat conturile AquaCaras

Instanta a blocat conturile AquaCaras

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Însă Primăria Caransebeş le deblochează după ce consilierii locali au fost de acord ca operatorul de apă să îşi plătească datoriile eşalonat.

Bun de plată! Așa este operatorul de apă-canal din Caraș-Severin, care datorează aproape 2 milioane de lei municipalității din Caransebeș. AquaCaraș s-a trezit cu conturile blocate după ce instanța a emis o hotărâre definitivă și irevocabilă prin care operatorul este obligat să achite redevențele pentru contractul de concesiune a rețelelor de apă și canalizare din Caransebeș, încheiat cu administrația locală în 2005.

Cele două părți au convenit ca banii să fie achitați până la sfârșitul acestui an, conform unui grafic stabilit de comun acord, suma fiind de peste 200.000 de lei lunar.

AquaCaraș are o datorie consistentă la noi, compusă din redevența pe mai mulți ani și penalitățile aferente. În baza unor discuții cu conducerea AquaCaraș, care nu poate achita toată suma integral acum, având în vedere că sentința trebuie executată printr-un executor judecătoresc, s-a ajuns la un compromis. Consiliul Local a fost de acord ca datoria să fie eșalonată până la sfârșitul anului, cu ultima rată în luna decembrie. În această situație, se vor debloca conturile AquaCaraș de către executorul judecătoresc, municipiul își recuperează datoria iar operatorul de apă-canal va funcționa în condiții normale”, a precizat primarul Marcel Vela.

Sursa: http://www.caon.ro/instanta-a-blocat-conturile-aquacaras/1518532