Inundatiile pot fi oprite doar cu investitii

Inundatiile pot fi oprite doar cu investitii

CARANSEBEŞ – Municipalitatea din Caransebeș încearcă noi soluții pentru a rezolva problemele create de pârâurile Zlăgnița și Potoc atunci când plouă abundent.

Dacă Zlăgnița va fi scoasă din intravilan pentru a se vărsa direct în râul Sebeș, în cazul Potocului s-au găsit două soluții ce vor fi puse în aplicare în perioada imediat următoare. Soluțiile au fost convenite de conducerea administrației locale atât cu cetățenii de pe strada Tudor Vladimirescu, cei mai afectați de deversarea Potocului, cât și cu cei de la Apele Române.

„După cum știți, pârâul Potoc, deși amenajat, nu a putut prelua întreaga cantitate de apă care a venit din amonte de Caransebeș. Zilele următoare, cei de la Apele Române vor veni cu o draglină care va curăța albia Potocului de mâl și aluviuni, va fi adâncită cu un metru sau chiar mai mult. Sper ca apoi Apele Române să continue cu investiția de amenajare a Potocului și în aval de strada Tudor Vladimirescu, unde, din motive obiective gen rețele de utilități sau extinderi de proprietăți, nu s-a putut lucra. Cei de la Apele Române s-au arătat deschiși pentru această investiție, lucru pentru care le mulțumesc“, a precizat primarul Marcel Vela.

Mai mult, administrația locală, de data aceasta pe cont propriu, va interveni și asupra podului peste Potoc de pe strada Tudor Vladimirescu. „Primăria va reface podul cu finanţare de la bugetul local. Voi propune acest lucru Consiliului Local în prima ședință, astfel încât să se creeze premisele pentru Apele Române de a obține finanțare și pentru amenajarea în aval a pârâului Potoc”, a mai adăugat edilul Caransebeșului.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/