Investiţii în Stare de urgenţă la spitalul din Caransebeş

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş, Adrian Cican, a vorbit recent despre investiţiile care se fac în această perioadă la unitatea medicală, care este spital-suport COVID-19.
Astfel, traseul exterior de oxigen medical este deja finalizat, iar pe interior s-a terminat pe secţia de extindere a ATI cu 25 de paturi. „Am început de sus, tocmai pe zona non-COVID, şi firma care se ocupă de asta va încheia zilele acestea lucrările pe acele trasee, iar eu zic că în maximum o săptămână vom avea un traseu nou de oxigen medical, şi nu se va mai pune problema pentru ventilatoare. Aici vreau să mai adaug că acum avem două ventilatoare fixe şi două mobile, sâmbătă (11 aprilie – n.r.) vine o societate de la Craiova care ne aduce două ventilatoare pe care au reuşit să le repare şi pe care le punem în funcţiune, iar o firmă de la Braşov, în cel mult două săptămâni, ne aduce alte două ventilatoare care ne aparţin şi pe care, de asemenea, le-au reparat”.
La începtul săptămânii viitoare – a mai spus Adrian Cican –, la spital vor mai sosi 41 de paturi noi, echipate cu saltele, cu noptiere şi cu suport pentru perfuzoare, care vor fi amplasate în secţiile care au imediată nevoie de ele. De asemenea, în 20 aprilie vor mai sosi 21 de paturi complet echipate pentru ATI, care se vor duce pe acea extindere a secţiei Terapie intensivă.
„De asemenea, avem firme care ne ajută foarte mult, şi aici vreau să dau exemplu societatea TMD Caransebeş, care ne-a donat 150 de ochelari de protecţie şi 300 de combinezoane. Avem o societate comercială din Băile Herculane care ne va livra luni sau marţi zece paleţi de apă plată pentru personalul medical. Mai este şi Asociaţia «Salvaţi Spitalul Caransebeş» care strânge donaţii, şi aici vreau să menţionez că, acum câteva minute, am trimis o Adresă extrem de dură la Ministerul Finanţelor, fiindcă este inadmisibil să stăm cu bani în cont, dar să nu ne putem folosi de ei pentru că dânşii nu se gândesc că, până la urmă, aceşti bani din cont veniţi din donaţii sunt utilizaţi pentru bolnavii infectaţi cu SARS-CoV2. Este inadmisibil!”, a mai spus Adrian Cican.
Bogdan NAUM

Sursa: https://www.7-zile.com/investitii-in-stare-de-urgenta-la-spitalul-din-caransebes/

[the_ad id=”8461″]