Investitiile in parcari aduc si reguli

Investitiile in parcari aduc si reguli

Scris de Lidia Almăjanu – CARANSEBEŞ – Mai multe parcări din zona centrală a municipiului vor intra în regimul parcărilor cu plată.

Este vorba de recent finalizata investiție a administrației locale din zona Halici-fosta centrală termică, dar și de cea amenajată pe strada Ardealului, vizavi de Raiffeisen, sau cea din Piața Revoluției, din spatele bisericii romano-catolice. Locatarii din aceste zone au prioritate la rezervarea locurilor între orele 16-8, pentru 240 de lei pe an, prin personalizarea locului de parcare. Agenții economici își pot rezerva locurile pe toată durata zilei, iar parcarea altor autoturisme între orele 8-16 se poate face doar dacă locurile nu sunt folosite de către deținătorul personalizat, evident contra tarifului de 1 leu pe oră.

„Având în vedere că în zona centrală mai sunt amenajate parcări cu pavele, mă refer la cea de pe strada Ardealului, vizavi de Raiffeisen, Consiliul Local a votat ca și aceasta să intre în sistemul integrat de parcări, alături de cea de la Asirom și strada Mihail Halici până la Episcopie și de cea din spatele bisericii romano-catolice, din Piața Revoluției. Încercăm în acest mod să oferim un mod organizat de locuri de parcare pentru cât mai mulți solicitanți din Caransebeș sau care sunt în tranzit, ținând cont că suntem un centru urban important pentru întreaga zonă”, a precizat primarul Marcel Vela.

Pe viitor, municipalitatea are în vedere ca în parcările din zona centrală taxa să se plătească prin SMS, așa cum se întâmplă deja în Timișoara.

Sursa: http://www.caon.ro/investitiile-in-parcari-aduc-si-reguli/1486331