Isi iau inapoi cantina si terenurile

Isi iau inapoi cantina si terenurile
CARANSEBEŞ – Municipalitatea a găsit o nouă întrebuinţare pentru fosta cantină şcolară de la Liceul „Decebal”, în prezent nefolosită.

Administraţia locală are în vedere transformarea locaţiei într-un punct de lucru al actualei cantine sociale care funcţionează în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială. În acest sens, pentru că imobilul în suprafaţă de peste 700 de metri pătraţi, situat în cartierul Pipirig, nu poate fi renovat şi redat în funcţiune din fondurile instituţiei de învăţământ, Primăria a cerut deja avizul conform Ministerului Educaţiei Naţionale pentru schimbarea destinaţiei în cantină socială. Fosta cantină a Liceului „Decebal” a mai fost vizată pentru o astfel de destinaţie şi de către Episcopia Caransebeşului. „Intenţia noastră iniţială a fost să dăm cantina de la «Decebal» Episcopiei pentru a realiza acolo o cantină socială, la schimb cu Biblioteca «Mihail Halici». Episcopia însă vrea cantina gratuit, iar biblioteca o vrea pe bani. Mai mult,Episcopia nu vrea banii noştri pentru bibliotecă pentru că sunt bani publici şi probabil are grijă de ei, astfel că vrea bani privaţi. În aceste condiţii, dacă interesele celor două instituţii s-au separat, ne-am gândit că şi noi avem un interes social pentru această cantină”, a spus primarul Marcel Vela în ultima şedinţă a legislativului local.

 Rămânând tot la capitolul imobile şi terenuri, trebuie spus că aleşii locali au revocat, în aceeaşi şedinţă, o hotărâre din 2011 prin care Episcopia primea în folosinţă gratuită 1.200 de metri pătraţi de teren pe Calea Timişoarei, pentru a ridica o biserică în zona Gării. Motivul ce a stat la baza acestei decizii, susţin consilierii locali, constă în faptul că Episcopia nu ar fi realizat absolut nimic pe acel teren în ultimii doi ani iar aleşii au considerat că este mai util ca suprafaţa de teren să revină municipalităţii.

Lidia Almăjanu

Sursa: http://www.caon.ro/