Juniorul Alex Matei, originar din Caransebeş, campion naţional de seniori


Între 25 şi 27 martie, Poiana Braşov a găzduit Campionatul Naţional de Judo rezervat seniorilor, la care, deşi este încă junior, tânărul Alexandru Matei, născut la Caransebeş şi Cetăţean de Onoare al municipiului, a câştigat titlul de campion naţional la categoria 60 kg.
Alex Matei a început să practice acest sport la Clubul SC Hidroelectrica din Caransebeş, sub îndrumarea antrenorului Ion Radu, după care a optat pentru Liceul Sportiv din Focşani, acolo unde s-a pregătit cu antrenorul Iulian Surlă. În prezent, sportivul este legitimat la Clubul Dinamo Bucureşti, antrenor Bogdan Bărbulescu.În această competiţie, proaspătul campion naţional a plecat cu un handicap, în ultima perioadă el făcând o pauză de două săptămâni în pregătire, deoarece a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Considerat una din marile speranțe ale României pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, Alex Matei va concura peste o săptămână şi jumătate la Campionatul Naţional de Juniori și apoi la un Open european de seniori la Zagreb. (S. Rogoz)

Sursa: https://www.7-zile.com/juniorul-alex-matei-originar-din-caransebes-campion-national-de-seniori/