La Caransebeș, chiriile teraselor au fost suspendate

În aceste condiții, Consiliul Local a luat în discuție un proiect de hotărâre cu privirea la suspendarea obligației de plată a chiriei pentru terenurile cu destinația terase, aflate în proprietatea municipiului Caransebeș, închiriate agenților economici a căror activitate este suspendată în baza Ordonanței Militare nr.1/2020. Votul aleșilor locali a fost unanim în favoarea suspendării chiriilor pe perioada cât terasele sunt închise din cauza pandemiei, iar primarul Felix Borcean a spus că „scutirea de chirii pentru posesorii de terase e demnă de menționat, e de bun simț în această perioadă”.

Agenții economici care beneficiază de această suspendare, șapte la număr, funcționează atât în zona centrală, cât și în cartiere, iar suma totală pe care ar fi încasat-o bugetul local din chirii se apropie de 2500 de euro pe lună.

Iar vești bune nu se anunță nici în perioada următoare pentru proprietarii de terase, pentru că acestea vor rămâne închise și după 15 mai, când expiră starea de urgență. A fost lansată și o dată de când terasele ar putea fi redeschise, 1 iunie, însă momentan nimic nu este sigur, așa că patronilor caransebeșeni nu le rămâne decât să-și pregătească locațiile și să aștepte undă verde din partea Guvernului.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/la-caransebes-chiriile-teraselor-au-fost-suspendate/2374378/