La Caransebes nu se introduce taxa pe paragina! Deocamdata!

La Caransebes nu se introduce taxa pe paragina! Deocamdata!

Scris de R.M. – CARANSEBEȘ – Proprietarii de clădiri degradate pot sta liniștiți, chiar dacă administrația locală a luat în calcul supraimpozitarea acestor imobile.

Sunt multe clădiri, mai ales istorice, în Caransebeș, care au nevoie serioasă de o reabilitare, mai ales în zona centrală, dar nu numai. Pentru a-i constrânge pe proprietari să le renoveze, Primăria s-a gândit la supraimpozitarea acestor imobile, măsuri practicate deja cu succes în orașele mai mari. Doar că și Primăria este într-o astfel de situație, așa că supraimpozitarea, după cum recunoaște chiar primarul Felix Borcean, mai are de așteptat.

„Ne-am gândit la supraimpozitare, dar trebuie să fim noi, Primăria, cei care dăm tonul, ca deținători de astfel de imobile. Ar fi incorect, în condițiile în care noi nu suntem în regulă cu aceste fațade, să procedăm la astfel de supraimpozitări. În momentul când vom identifica toate aceste clădiri, vom face demersurile necesare pentru ca noi să fim exemplu și după aceea să procedăm la aceste măsuri coercitive față de ceilalți proprietari de clădiri neîngrijite, persoane juridice sau fizice”, a precizat edilul.

Borcean a mai dat o veste bună și celorlalți contribuabili. Și anume că impozitele și taxele locale pe 2019 nu se majorează. „Considerăm că impactul bugetar nu ar fi unul foarte mare dacă am mări aceste impozite și taxe, astfel că anul viitor acestea vor rămâne la nivelul din 2018”, a concluzionat Felix Borcean.

Sursa: http://www.caon.ro/caransebesul-nu-introduce-taxa-pe-paragina-deocamdata/2136838