La Caransebeș, Olariu dezvoltă un coridor de testare a dronelor unic în Europa de Est

În prima fază va fi implicată o instalație compensată, care va permite începătorilor să își dezvolte abilitățile de zbor într-un mediu sigur și securizat. Ulterior, va fi dezvoltat un coridor mai mare, programat pentru lansare în partea a doua a anului viitor.

Gabriel Olariu, unul din acționarii principali de la Aeroportul Banat Caransebeș, a vorbit zilele trecute, la evenimentul dedicat dronelor comerciale de pe aeroport, despre planurile ce vizează tehnologia dronelor și cum poate dezvolta aceasta regiunea Banatului. „A fost un eveniment important pentru noi, aici, la Aeroportul Banat Caransebeș și la Liceul Tehnologic <<Max Aușnit>> Caransebeș, parte a Banat Aviation Academy, și pentru Banat Air Park, viitorul parc industrial cu care vrem să producem și să dezvoltăm tehnologii noi în domeniul aviației. Am semnat un Memorandum de înțelegere cu Millennia Aviation din Irlanda, care va face școlarizare pentru drone. Scopul nostru este să facem din Caransebeș un cluster de cercetare și de inovare în domeniul aviației, care va duce la creșterea investițiilor de capital în zona Caransebeș. Doar cerul este limita, așa cum spun prietenii noștri americani”, a spus Olariu.

Din partea companiei irlandeze, Alexandra Slăbuțu, cofondator și CEO al Millennia Aviation, a explicat în ce constă coridorul de testare a dronelor și cum poate fi aplicat la Caransebeș. „Un exemplu imediat de testare va fi în domeniul răspunsului de urgență, folosind tehnologia dronelor pentru salvarea de vieți. Coridorul va ajuta serviciile de urgență să livreze la timp consumabile medicale critice și să evalueze situațiile critice. Aplicațiile includ monitorizarea incendiilor, primul răspuns pentru accidente rutiere, situații de urgență pe scară largă, conștientizarea situației pentru căutare și salvare și evaluarea daunelor cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile. Ambiția noastră este să dezvoltăm un coridor care este unic în România și în Europa de Est, acela de a conecta Caransebeșul de Lugoj și coridoarele ne oferă un mod de învățare. Mai mult, dorința noastră este dezvoltarea educației pentru tineri în tot ce ține de această tehnologie nouă, a dronelor”, a precizat și oficialul companiei irlandeze.

Proiectul primului centru de excelență al dronelor din România este susținut de Guvern, autorități locale, Autoritatea de Aviație Civilă Română și Administrația Serviciilor de Trafic Aerian din România.

JCS-R.M.

Sursa: https://caon.ro/la-caransebes-olariu-dezvolta-un-coridor-de-testare-a-dronelor-unic-in-europa-de-est/2378439/

[the_ad id=”8461″]

Exit mobile version