La Caransebes se tese deja feeria Sarbatorilor

La Caransebes se tese deja feeria Sarbatorilor

Scris de Răzvan Mihalcea – CARANSEBEŞ – În municipiu au început pregătirile pentru iluminatul festiv care va fi aprins din prima zi a lunii decembrie. În schimb, anul acesta, din grijă față de mediu, Primăria nu va mai amplasa un brad adevărat în parcul din zona centrală.

Potrivit primarului Felix Borcean, noile instalații de iluminat ornamental, care au costat peste 100 de mii de euro, sunt montate chiar de firma care le-a produs, pentru a nu exista probleme. „Chiar zilele acestea au venit cei cu care am încheiat contractul și veți vedea un alt iluminat. Sunt instalații noi, pretențioase, e bine ca având și un termen de garanție să fie montate chiar de firma care le produce. Dacă pe cele de acum le folosim deja de șapte ani, eu zic că cele noi le putem duce cel puțin cinci ani de acum înainte. Vor fi amenajate intrările dinspre Timișoara și București, zona centrală, Parcul Dragalina și Parcul Primăriei”, a explicat edilul.

Borcean s-a mai referit și la faptul că Primăria nu va mai apela anul acesta la brazi naturali care să fie împodobiți. „Nu vom mai avea brad natural, nu am fost niciodată adeptul folosirii brazilor naturali. Am achiziționat acești brazi, construcții metalice, compensare în schimbul unei datorii pe care firma o avea la Primărie, astfel că anul acesta toți brazii de Crăciun vor fi artificiali”, a mai spus primarul Caransebeșului.

Anul acesta, iluminatul festiv de sărbători va avea o simbolistică aparte, cu instalații de iluminat în formă de ii românești, stema Caransebeșului sau culorile naționale.

Sursa: http://www.caon.ro/la-caransebes-se-tese-deja-feeria-sarbatorilor/2151309