La Caransebeş, spitalul ia „partea leului“ la rectificare

La Caransebeş, spitalul ia „partea leului“ la rectificare

CARANSEBEŞ – Dacă la începutul anului, bugetele locale primeau o lovitură puternică prin scăderea impozitului pe venit și preluarea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a salariilor însoţitorilor, ultima parte a anului vine cu bani de la Guvern, prin deja mult uzitata rectificare bugetară. Printre beneficiarii cărășeni se numără și municipiul Caransebeș, cu aproape 3,2 milioane lei care vor intra în conturile municipalității pentru a fi folosiți pentru cheltuieli de funcționare.
O sumă mulțumitoare, spune primarul Felix Borcean, potrivit căruia spitalul din Caransebeș va primi „partea leului”, din cauza gravelor dificultăți financiare prin care trece.

„Sunt aproape 3,2 milioane lei, este o sumă mulțumitoare, este destinată cheltuielilor de funcționare pentru subunități, școli, spital și toate celelalte structuri administrate de Primăria Caransebeș. Am avut deja o ședință cu directorii de instituții pentru a primi solicitările lor, urmând să ne întâlnim într-o altă ședință în Primărie, pentru a analiza și repartiza aceste sume pe zonele strict necesare. Prioritar este Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, estimez că o treime din suma primită va fi direcționată către spital”, a precizat primarul Felix Borcean.

Cel mai probabil, rectificarea bugetară va intra în dezbaterea consilierilor locali, spre aprobare, în ședința din ultima zi a lunii octombrie.

R.M.

Sursa:http://www.caon.ro/la-caransebes-spitalul-ia-partea-leului-la-rectificare/2342395