La Caransebes, taxa de protectie va fi 5 lei! De protectie civila!

La Caransebes, taxa de protectie va fi 5 lei! De protectie civila!

Scris de R.M. – CARANSEBEŞ – Un proiect aflat în dezbatere publică prevede instituirea unei taxe speciale de protecție civilă începând cu 2019. Potrivit proiectului de hotărâre, taxa specială ar trebui achitată de toate persoanele fizice și juridice deținătoare de clădiri înregistrate la Primăria Caransebeș. Cuantumul taxei este de 5 lei/an pentru persoanele fizice și 15 lei/an pentru persoanele juridice.

Sumele colectate vor fi folosite în exclusivitate pentru activități de protecție civilă, precizează șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeș, Erick Schragner. Este vorba, printre altele, de investiții în adăposturile de protecție civilă, utilaje și mașini de intervenție în situații de urgență, dotări și echipamente de protecție pentru voluntari, lucrări de apărare împotriva inundațiilor și a alunecărilor de teren. Șeful SVSU Caransebeș mai spune, în expunerea de motive, că la nivelul UAT Caransebeș nu au fost alocate fonduri privind activitatea de protecție civilă în decursul timpului.

Potrivit legii 481/2004 privind protecția civilă, consiliile locale stabilesc taxe speciale pe linie de protecție civilă, astfel că decizia definitivă a intrării în vigoare a acestei taxe aparține Consiliului Local Caransebeș. Asta după ce va trece perioada când proiectul de hotărâre trebuie supus dezbaterii publice, adică până în 26 noiembrie 2018. În acest sens, municipalitatea așteaptă de la caransebeșeni, în scris, propuneri, sugestii și opinii cu valoare de recomandare pentru proiectul de instituire a taxei speciale de protecție civilă.

Sursa: http://www.caon.ro/la-caransebes-taxa-de-protectie-va-fi-5-lei-de-protectie-civila/2133294